toggle menu

HTV: Matilda – "Många bra bitar att ta med oss inför hösten"

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 månad sedan.

Reduceringsskytten Matilda Vinberg tar oss igenom känslorna efter uddamålsförlusten mot Häcken.

 

 

Matilda, 1-2 hemma mot Häcken. Om du skulle ta oss igenom matchen, hur låter det?
– Jag tycker att vi inleder matchen starkast, första halvlek är en riktigt bra halvlek. Och det är som Pablo sa, att det är synd att vi inte utnyttjar de lägena och chanserna vi faktiskt skapar mot deras mål. Och sen i andra halvlek så blir det lite passivt de första 15-20 minuterna, och vi bjuder in dem alldeles för onödigt. Så det är lite så.

 

Vad beror det på, varför blir det så passivt i början på andra?
– Jag vet faktiskt inte. Det borde inte bli passivt. Vi hade det väldigt positivt inne i omklädningsrummet och sa till varandra att det bara är att fortsätta, och fortsätta ta upp energin, det kommer liksom komma snart. Men det är lite liknande som det var sist vi mötte Häcken, och också när vi mötte Rosengård borta, att vi gör en riktigt bra första halvlek. Sen, av nån anledning, så dippar vi lite i andra.

 

Ni är inte ensamma om att ha det tufft mot just Rosengård och Häcken i den här serien, men vad är det som saknas en dag som denna, för att liksom rå på dem på allvar?
– Det är att vi måste komma upp i nivå under 90 minuter, så vi har väl en bit kvar att jobba på, för att lyckas hålla uppe nivån i 90 minuter och inte i 45 eller 60 minuter. Utan det gäller att ha energi och vara rörliga hela matchen.

 

Hur ser du på er reaktion efter de där två snabba målen? Hur ser du på sluthalvan av andra halvlek?
– Jag kände inte att det var nån match som liksom var över eller så, utan jag tycker vi kom ihop som lag ganska fort när de gjorde 2-0, och sa till varandra att vi måste upp med huvudet bara och fortsätta för vi har det i oss. Sen är det synd att vi gör 1-2 då väldigt sent. Om det kommit tidigare hade det nog blivit en helt annan match, såklart.

 

Går det att ha en allmän känsla om vårsäsongen som har varit, så här tätt inpå slutet? Det är ändå fem raka innan, men en sån här förlust är ju väldigt surt.
– Ja, som du säger börjar vi väl säsongen ganska dåligt, om jag ska vara ärlig. Men jag tycker att vi, som vi har sagt nu under de senaste omgångarna, så har vi gjort det väldigt bra som lag. Laginsatserna har varit väldigt bra. Och det är såklart surt att avsluta vårsäsongen med en tung förlust mot Häcken, men det finns också väldigt många bra bitar som vi kommer kunna ta med oss till hösten.

 

 

Tumnagel: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS