toggle menu

ANNONS

HTV: Nästan en halv miljon till forskning för typ 1-diabetes

Av Axel Pershagen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby har sedan några år tillbaka, de senaste åren genom Samhällsmatchen, samarbetat med Barndiabetesfonden. Totalt närmar vi oss nu en halv miljon kronor i insamlade medel för att hjälpa forskningen – för att hitta svaret på en i dag obotlig och livshotande sjukdom.

 

 

Redan 2017 påbörjades dialogen mellan Hammarby Fotboll och Barndiabetesfonden. 2018 övergick det i ett mer etablerat samarbete och sedan 2019 är ligger samarbetet under Samhällsmatchens engagemang.

 

Syftet är att sprida kunskap om typ 1-diabetes. Något som ännu är en sjukdom som inte går att bota och som kan vara livshotande. Att samla in medel för forskning är en viktig del i samarbetet och vi närmar oss nu en halvmiljon kronor.

 

En av initiativtagarna till samarbetet är Erik Sundin. Den förre grönvita anfallaren jobbade under några år efter sin spelarkarriär på Hammarbys marknadsavdelning och lever själv med en dotter som har sjukdomen.

 

Hör honom berätta om livet som förälder med sjukdomen i familjen och om sina tankar och känslor kring samarbetet mellan Hammarby Fotboll genom Samhällsmatchen och Barndiabetesfonden.

 

Vill du också hjälpa till. Swisha ditt stöd till 900 05 97 (märk med Bajen).

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS