toggle menu

HTV: Ny uppskattad karriärdag

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Samhällsmatchen, samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället, ordnade i slutet av februari för andra gången en karriärdag. Denna gång riktade den sig till personer över 50 år. Se reportaget ovan och läs mer här.

 

har sedan en tid tillbaka tecknat ett samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen Globen där målet är att hjälpa personer i Söderort som står långt från arbetsmarknaden till ett jobb. Samarbetet med Arbetsförmedlingen går ut på att para ihop människor utan arbete med företag ur klubbens nätverk och är en del av Samhällsmatchen.

 

Vi har hittills arrangerat två Karrirädagar. Den 8 november 2018 genomförde vi vår första Karriärdag. Fokusgruppen för detta tillfälle var ungdomar i åldrarna 18–33 år. 82 personer deltog och av dessa har 17 personer en arbetsplats att gå till. Under dagen fick deltagarna ta del av en inspirationsföreläsning, spela fotboll på Tele2 och givetvis möta företag som är i rekryteringsbehov för intervjuer och samtal.

 

Den 28 februari slog Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen åter upp portarna på Tele2 Arena för sin andra Karriärdag. Denna gång riktade sig Karriärdagen till arbetssökande som passerat 50-strecket. Totalt närvarade drygt 160 personer under dagen. Denna gång fylldes dagen med en inspirationsföreläsning, en guidad rundvandring där man fick möjligheten att se insidan av Tele2 Arena samt även själva arbetsmässan.  

 

Vi vill tacka samtliga företag och deltagare för att ni gjorde denna dag möjligt. Företagen som medverkade var:

Jobzone

Logent

Marginalen Bank

MIAB

Nordiskt Idrottsreklam

PerformIQ

Ett extra stort Bajen tack till vår matleverantör Bosphorus (www.bosphorus.se/) som stod för högklassig mat och såg till att våra deltagare var mätta och belåtna.

Mer information om Karriärdagen och Samhällsmatchen finner ni på www.samhallsmatchen.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS