toggle menu

HTV: Pablo – "Måste kunna såra mer vid momentum"

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 2 månader sedan.

Pablo Piñones Arce summerar fredagskvällens 1-2-förlust hemma mot Häcken.

 

 

Pablo, om du skulle ta oss igenom 1-2-förlusten hemma mot Häcken, hur låter det?
– Ouff… Jag skulle säga en kontrollerad matchbild i första halvlek, där vi också skapar de största chanserna. Självklart så finns en del att jobba på, dels när det gäller speluppbyggnaden och rörligheten och att vi inte fastnar i mönster som gör oss sårbara. Men om vi tittar på andra halvlek så har vi ett par minutrar där i början av andra halvlek där matchen tyvärr avgörs lite. Vi försöker hitta sätt att forcera och skapa lite tryck på dem, men vi blir lite väl låga, förutom sista 20-25 minutrarna. Då har vi lite mer högre försvarsspel.

 

– Men en oerhörd arbetsinsats utav spelarna, jag säger återigen precis som jag sa till spelarna: Jag är inte besviken, utan jag är mer ledsen, för vi förtjänar så mycket mer. Vi förtjänar mycket mer framför allt med hur första halvlek ser ut och de chanser vi skapar. Och det kan vara någonting som vi måste jobba vidare på, för vi måste kunna såra motståndarna, och speciellt den här typen av lag när vi har momentum.

 

Jag frågade Matilda vad hon känner det är som saknas, om man tar Häcken och Rosengård, för oss. Att rå på dem på allvar. Då nämnde hon att komma upp i nivå och behålla den i 90 minuter. Vad skulle du säga är som finns kvar där?
– Jag håller såklart med i det hon säger, och jag tror, eller jag vet att det har väldigt mycket självförtroende och det mentala spelet i en match att göra. Med våra stora chanser i första halvlek så växer dom, när vi inte lyckas såra dom. Och vi tappar lite momentum där, och sen så ser vi att dom får lite från ingenstans får sina mål. Även om de startade andra halvlek med hög press och vi tappade lite boll, så var det inte så jätteklara chanser fram tills deras två mål. Så… våga tro på det, våga köra fullt ut.

 

Ni har ju varit rätt skadeskjutna även under den här trenden när det har gått väldigt bra nu på slutet. Tog det liksom ut sin rätt en match som denna, eller hur ser du på det?
– Nej, jag litar på alla. Jag har sagt från första start att vi kommer behöva alla, jag vill att alla ska vara förberedda. Och ibland blir det många minuter, ibland blir det färre minuter, men att man hela tiden är förberedd. Vi har ett fantastiskt team som jobbar med spelarna och alla är förberedda, och jag litar på att alla kan gå in och spela sin roll i det här gänget. Så nej, jag vill absolut inte lägga det på det.

 

 

Tumnagel: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS