toggle menu

HTV: Pablo om segern över BP – "Stabilt och kontrollerat"

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 2 veckor sedan.

Pablo Piñones-Arce sammanfattar 2-0-segern ute i Vällingby under torsdagskvällen. Se intervjun ovan eller läs den nedan.

 

 

Pablo, hur låter dina tankar efter segern borta mot BP?
– Kontrollerat. Bra. Jag tycker vi tar oss an matchen på ett väldigt bra sätt. Närmre tre-fyra noll än något annat, så stabilt och kontrollerat.

 

Vilka bitar var det ni tryckte på inför matchen?
– Vi ville utnyttja “Addes” fart i den här matchen, vi visste att de skulle ha problem med det, och det funkade väldigt bra. Hon kom runt ganska mycket, framför allt i första halvlek, på den kanten och i slutet av matchen också. Sedan annars var det mycket att vi ska ut och inte känna så mycket press, utan ut och ha kul, ut och spela vår fotboll och våga hela tiden.

 

Ni blev tvungna till ett byte på Wangerheim där i första halvlek. Fick ni ändra något taktiskt i samband med det, eller hur gick tankarna där?
– Inte direkt, men sedan ändrade vi lite i andra halvlek, för att få lite mer tyngd framåt så att vi överbelastade dem på ett speciellt sätt. Jag tycker vi fick upp våra ytterbackar lite bättre då, och fortsatte trycka ner dem. Sedan är de ju bra på omställningar, det visste vi om, men jag tycker vi gör en stabil insats defensivt också.

 

Ny match redan nu på måndag hemma mot Kristianstad. Ser man till förra årets matcher var ju det ganska händelserika och målrika matcher. Hur går planeringen och tankarna inför den?
– Det är som så att jag precis håller på och bearbetar den här matchen… Så jag bearbetar den i morgon, och sedan har man självklart börjat fundera lite redan nu. Men om vi tittar tillbaks på de gånger vi har mött Kristianstad har det alltid varit tuffa matcher, fartfyllda matcher och mycket fysiskt spel, så jag förväntar mig en liknande matchbild.

ANNONSER

Comments

comments