toggle menu

HTV: Se filmen från Sommarjobbsmässan 2020

Av Samhällsmatchen, Publicerat för 2 år sedan.

Sommarjobbsmässan är ett av Samhällsmatchens och Hammarby Fotbolls initiativ där vi tillsammans med vår huvudpartner Stena Fastigheter skapar möten mellan ungdomar i åldrarna 16–21 och potentiella arbetsgivare. Syftet med mässan är att möta ungdomars behov av sommarjobb genom vårat eget kontaktnät och på så sätt bidra till ett bra och givande sommarjobb. Genom detta får ungdomar ett steg in i arbetsmarknaden, bygger upp sin erfarenhet och tjänar egna pengar. För deltagande företag är det ett gyllene tillfälle att rekrytera framtidens personal.

 

Sommarjobbsmässan började som ett pilotprojekt och arrangerades för första gången 2019. Då medverkade 11 företag och totalt 287 ungdomar deltog. Det resulterade i att 30 tjänster erbjöds och ungdomarna fick därmed möjligheten att spendera några veckor av sin sommar på en givande arbetsplats.

 

I år arrangerades mässan den 4 februari på Tele2 Arena, där även Stockholm Stad klev in som medarrangör. Resultatet blev en succé med totalt 25 företag och närmare 1000 deltagare. Utöver detta så fick vi även celebert besök av vår arbetsmarknadsminister Eva Nordmark som på nära håll ville uppleva det positiva evenemanget.   

 

Dagen var fylld av skratt och glädje men också nervositet då många ungdomar skulle möta en potentiell arbetsgivare för första gången. Ambitionen är att 100 individer ska finna ett meningsfullt sommarjobb genom oss och vi är övertygade om att vi kommer att klara det!

 

Stort tack till samtliga företag som medverkade vid detta tillfälle:  

Stena Fastigheter, Be-Mannix, Bosphorus, Burger King, Coca Cola, Convini Kaffe AB, EnRival, Hammarby Fotboll Arrangemang, Jobzone, Levy’s Restaurants, Logent, Mariepark AB, New Life Assistance, Park Alandia, PerformIQ, Renta Johanneshov, Sefina Pantbank, Stureplansgruppen, Supersports Internationel AB, Södra Teatern, Tallink Silja, Tornstaden, Trim-Tab, TUI & Åland Hotel.

 

Vi vill även passa på att tacka vår samarbetspartner Stockholm Live för det fina arbete dem bidragit med inför Sommarjobbsmässan. 

 

Tack till alla som på olika sätt medverkade och gjorde denna dagen möjlig. Tillsammans gör vi skillnad!

 

Klicka här för att komma till Samhällsmatchens hemsida.

 

Tumnagel: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments