toggle menu

ANNONS

HTV: Veton Berisha - "Sätter alltid laget först"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Veton Berisha är på plats i Bajen. Hör anfallaren berätta om vad som låg bakom valet av Hammarby och vad han hoppas uppnå i klubben.

 

 

Veton Berisha, välkommen till Hammarby.
– Tack så mycket.

 

Kan du berätta om din karriär?
– Min proffskarriär startade i Viking, från jag var 16 fram till jag var 21 år. Sedan gick jag vidare till Greuther Fürth, i Tyskland, andra Bundesliga och var där i två år innan jag blev såld vidare till Rapid Wien i Österrike. Där var jag i 18 månader. Sedan gick jag till Brann i Norge och var där i åtta-nio månader innan jag flyttade till Viking där jag var i två och en halv säsong innan jag skrev på för Hammarby.

 

Från din tid i Tyskland känner du Richard Magyar. Har ni pratat något inför flytten?
– Ja, jag pratade en del med honom, jag frågade lite om Hammarby och han sa ju att jag måste komma med en gång… Jag tog ett snack med honom både innan och efter jag skrev på.

 

Är det någon annan som du känner i laget sedan tidigare?
– Jag snackade lite med Edvin Kurtulus när jag var på den senaste landslagssamlingen. Jag träffade honom när vi mötte Sverige på Friends och så tog vi ett litet prat där, och så snackade vi igen när vi möttes på Ullevål. Sedan bytte vi tröjor.

 

Du har varit runt en del i Europa tidigare, innan du nu på sistone spelat hemma i Norge. Hur kom det sig att du valde att komma till Hammarby och inte något annat lag ute i Europa?
– Den största anledningen är det intresse Hammarby visade för mig. Jag tror inte att någon klubb av de jag varit i har visat det stora intresse som Hammarby har gjort, egentligen ända sedan i vintras. Feelingen har hela tiden varit att jag velat komma. Och intresset Martí har visat för mig har varit väldigt viktigt för att jag kom hit.

 

Vad vet du om Hammarby?
– Jag vet att det är Skandinaviens bästa fans, en väldigt fin klubb i Sverige som gjort det bra de senaste åren med cupguldet och så cupfinalen nu för ett par månader sedan. En klubb som satsar hårt.

 

Du beskrivs som hårt arbetande. Hur skulle du själv beskriva dig som spelare?
– Jag skulle själv säga att jag är en väldigt hårt arbetande spelare som alltid sätter laget först. Samtidigt är jag en spelare som skapar mycket chanser och gör mycket mål och assists. Och väldigt bra i presspelet.

 

Du berättade innan intervjun att du har sett några Hammarby-matcher. Känner du att du kommer passa in i sättet som laget spelar?
– Ja, jag tror jag kommer passa in väldigt bra. Det tror jag är en anledning till att Martí ville ha mig och att Hammarby ville ha mig. Jag tror det kommer klaffa väldigt bra. Alltså, Hammarby har ju väldigt många bra spelare, så jag ser fram emot att spela med allihop.

 

Du är ju anfallare, men är du bekväm att spela på andra positioner också?
– Ja, alltså, jag är klart bäst som anfallare men jag kan även spela på båda kanterna.

 

Du har också en fin målstatistik de senaste åren. Hur kommer det sig att det har gått så bra med målen?
– Först och främst så tror jag det mest har med erfarenhet att göra, de senaste åren, och självförtroende. Samtidigt så har jag gjort lite mål även tidigare, men då spelade jag mest ytter. Efter att jag började spela regelbundet som anfallare har jag gjort mycket mer mål också, det tror jag är den största anledningen till att jag gjort många mål på sistone.

 

Vad har du för förhoppningar på din tid här i Hammarby?
– Förhoppningen är att vi vinner guld och får spela ute i Europa. Sedan vore det en stor bonus om jag blev skytteligavinnare i Allsvenskan.

 

Om du blir uttagen till söndagens match mot Värnamo, är du beredd att spela då?
– Ja, så länge allt går bra nu i de nästkommande träningarna framemot matchen, så är jag väldigt sugen på att spela lite på söndag inför hemmapubliken.

 

Vad har du för status på kroppen?
– Status är att det har gått rejält framåt på sistone och att jag börjat träna lite med boll, så förhoppningsvis går det fortsatt bra i veckan så att jag kanske kan vara med.

 

Till sist så vill jag återigen hälsa dig varmt välkommen till Hammarby.
– Tusen tack! Jag ser fram emot att komma igång.

 

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS