toggle menu

ANNONS

HTV: Veton – "Som anfallare vill man göra mål"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Veton Berisha gjorde sin första start i Bajen och hängde även sin första balja. Här berättar han om matchen – se intervjun ovan eller läs den nedan.

 

 

Veton, grattis till första målet.
– Tack tack, men det viktigaste är tre poäng.

 

Om vi börjar med matchen, vad tyckte du om den?
– Vi hade snackat om att vi skulle vara på de första tio minuterna, och jag tycker att vi i hela första halvlek totaldominerade den här matchen och egentligen borde gjort fler mål än 1-0. Men vi kom ut till andra och fick dit både 2-0 och 3-0, och tre poäng.

 

Ja, det var väldigt många chanser som skapades första kvarten och du hade en i stolpen bland annat. Det måste vara frustrerande att inte få in bollen när man har sånt flyt?
– Ja, det är det såklart, men när man skapar chanser och är det flytet och dominerar och du märker att de hela vägen är pressade så vet du att målen kommer komma så länge du liksom fortsätter likadant. Och det gjorde vi, då fick vi både tvåan och trean.

 

Din reaktion när du fick reda på att du skulle starta den här matchen? Hur har du laddat och förberett dig?
– Egentligen som vanligt. Jag har tagit det lugnt och haft fokus på träningsveckan, att vaden känns bra. Inget speciellt, alltså.

 

Och det blev ungefär 70 minuter. Hur känns kroppen nu?
– Kroppen känns bra. Jag tror det var lite på övertid, jag trodde egentligen inte att jag skulle spela så länge, haha. Kroppen funkade bra och det var fint att debutera från start.

 

Beskriv känslan, att få göra det där målet.
– Som sagt, det viktigaste är tre poäng, men som anfallare vill man göra mål. Och när det är första starten så är det ju alltid skönt för självförtroendet att komma igång med mål. Men jag tror det är viktigare att kunna hitta kemi och lära känna varandra, då tror jag att det kommer att bli bättre och bättre.

 

Ja, hur långt känner du att du har kommit med den biten, att lära känna dina lagkamrater på planen?
– Ju fler matcher som går, desto bättre känner du lagkamraterna, och lite samma sak i träning. Men det är liksom lite relationer som kan göra det sista lilla.

 

Nu är det Göteborg borta härnäst. Vad tror du om kommande match?
– Den tänker jag inte så mycket på redan nu, det är över en vecka till den matchen, så det får man börja tänka på från onsdag.

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments