toggle menu

Imad Khalili tar klivet över till ledarstaben

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby förstärker ledarstaben – med Imad Khalili. Anfallaren blir redan nu en del i Hammarbys tränarteam med individuell spelarutveckling som huvuduppgift.

– Imad har ett väldigt fint fotbollsöga, stor erfarenhet och vet vilka ambitioner vi har i Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Sommaren 2015 kom Imad Khalili till Hammarby, och efter snart sex år i klubben blir han nu en del av tränarteamet runt A-laget.

 

– Imad är den spelare i dagens trupp som har varit längst i Hammarby. Han kan klubben, han vet vad vi vill och han har en stor erfarenhet där han genomgått olika faser i sin spelarkarriär. Han är en oerhört klok person, inte minst när det kommer till fotboll, och han är respekterad i spelargruppen och bland tränarna. Vi är övertygade om att han är helt rätt person att ha i ledarstaben där han får jobba med individens utveckling, och han kommer att växla över nu från spelare till tränare, säger Jesper Jansson.

 

Imad är alltså fortsatt tillgänglig som spelare, och deltar i A-lagets träningar, men hans nya tränarroll kommer att få allt mer utrymme.

– Vi gör om Imads avtal något, och han kommer fortsatt vara registrerad som spelare, fast han är numer främst en del av tränarteamet. Att han fortfarande är nära spelargruppen tror vi är något både vi och han kommer ha stor nytta av. För att det inte ska bli för mycket på samma gång kommer Imad fokusera på A-truppen till att börja med, men vi har ju vår U23-trupp som han också kommer att jobba med på sikt, säger Jesper Jansson.

 

Övergången till tränarrollen är alltså påbörjad, och Imad trivs med sina nya sysslor.

– Det känns jäkligt kul, och spännande att få jobba ihop med Stefan och Jocke som kanske är de bästa i Sverige på det de gör. Jag har börjat hålla i en del övningar, och jag kommer jobba framför allt med de offensiva spelarna. Tankarna på att ta en tränarroll är något som vuxit fram, och det jag upplevt som spelare är något jag hoppas använda mig av i den här rollen, säger Imad Khalili.

 

Se intervjun med Imad Khalili i spelaren ovan

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS