Inför årsmötet: Omar Berger

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 månader sedan.

Imorgon hålls Hammarby IF Fotbollförenings årsmöte då en ny styrelse ska väljas in. Inför årsmötet intervjuar vi de kandidater som valberedningen nominerat för ny- eller omval. Här är Omar Berger, tidigare suppleant, som föreslås för nyval för en period om två år.

 

Omar Berger är 46 år och bor på Söder. Han är gift och har tre barn. Omar lirade i Bajen från fem års ålder tills att han var runt 20 år när, enligt egen utsago, talangen tröt. Han påpekar dock att det på hans runa en dag ska det stå att han tillhörde Bajens stolta 72:or, som bland annat formade frälsaren “Hella”. När det gäller seniorfotboll så spelade Omar i Värtans IK under många år runt millennieskiftet (med bland annat fem år i division två). Omar har också varit aktiv på andra sätt inom Stockholmsfotbollen som tränare för småbajare i form av Bajens 81:or under några år på 80-talet, och som sportchef i Värtan. På slutet har mycket tid gått åt till att bli och vara samvetsgrann advokat. Omars advokatbyrå ligger på Götgatan vid Medis.

 

 

Du har tidigare suttit som suppleant, hur har det varit?

 

– Två spännande år som suppleant har det blivit vid det här laget. Det som jag tänker på först är att Hammarby Fotboll har blivit en så stor apparat vid det här laget vilket föreställer ställer allt större krav på ledning, styrning och dess personal. Här gäller det för klubben att ligga steget före, konkurrensen där ute är tuff och i alla läger är entusiasmen stor. Sedan måste jag nämna utmaningarna som får det att vattnas i munnen eftersom vi är så långt ifrån att vara nöjda med våra resultat, som ändå inte är dåliga. Ta exempelvis dessa frågor: hur skapar vi uthålliga förutsättningar för tjejfotboll och elitdamfotboll, hur vinner vi allsvenskan och behåller en ekonomi i balans, hur får vi in och behåller fler kvinnor och tjejer i Hammarby Fotboll (som spelare, ledare, supportrar och åskådare), hur balanseras elit och bredd, hur får vi så glada barn- och ungdomsspelare som möjligt, hur balanseras behovet av föräldratränare och krav på professionalitet, hur får vi planer till alla 3 000 barn, hur balansera supporterkultur och ordning, hur samlar vi verksamheten i ett helt eget klubbhus som vi har byggt? Bara för att nämna några av alla de frågor som kan komma upp. Listan med avgörande ämnen, ofta med intressanta moraliska inslag tar aldrig slut.

 

I intervjun inför förra årets årsmöte var du väldigt öppen i dina förväntningar. Vad har du främst jobbat med?

– Se svaret ovan. Jag var mycket aktiv i att få klubbhuset på plats förra året. Jag tittar också lite extra på planfrågor en bit in i framtiden.

Yrkesmässigt är du advokat, är det en signal om vilka frågor du brinner starkast för i ditt styrelsearbete?

– Det skulle jag inte säga, utöver att planering och ordning ligger mig allt varmare om hjärtat för varje år som går. Sedan hoppas jag väl att mitt ord väger tyngre i rättsliga frågor än vad det det behöver göra i andra frågor som handlar mer om allmänt omdöme.

 

Vilka är de viktigaste frågorna för Hammarby Fotboll 2019?

– Jag vill inte plocka ut något särskilt av de frågor som jag tog upp ovan som viktigast. Utmaningarna är eviga och allt är viktigt. Ändå gäller detta år som alla år att barnens fotbollssparkande och glädje kommer först. Då ska man verkligen lyfta fram att vi har en hårt arbetande organisation som inte ägnar sig åt något annat än att säkerställa just detta, år efter år. Hjältarna är många. Dessutom hungrar vi väl alla efter fler och större sportsliga framgångar för A-lagen. Vi behöver fler SM-guld på både herr- och damsidan, främst naturligtvis för att inte Gnaget eller något annat möggäng ska få guldet men också för vår egen skull. Framgångar och segrar är vad som behövs för att klubben ska fortsätta att ta nya kliv i näringskedjan och fortsätta att attrahera nya Bajare av alla slag.

 

Årsmötet hålls nu på torsdag klockan 18 (insläpp från klockan 17.30) i Åsö vuxengymnasiums aula, Blekingegatan 55

 

Läs även: Inför årsmötet: Dokument för nedladdning

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS