Inför årsmötet: Richard von Yxkull

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 månader sedan.

Tisdagen den 13 mars håller Hammarby IF Fotbollförening årsmöte. Inför mötet kan du här på hammarbyfotboll.se ta del av hur tankarna går kring uppgiften hos de av valberedningen föreslagna styrelsemedlemmarna. Här träffar vi Richard von Yxkull som är föreslagen som ordförande med ett års mandatperiod.

 

Richard von Yxkull firade i höstas sin 50-årsdag, och bor i Bromma, tillsammans med Åsa och tre barn. Under större delen av sitt liv har han jobbat med marknadsföring, och för närvarande driver han en kommunikationsbyrå med säte på Södermalm. Det var vid årsmötet 2010 som Richard valdes in i Hammarby IF Fotbollförenings styrelse. Sedan detta möte har han också funnits med i Hammarby Fotboll AB:s bolagsstyrelse. Sedan september 2013 håller von Yxkull i ordförandeklubban hos dessa båda styrelser.

 

Hur ser du tillbaka på Bajen-året som gått, sportsligt och ekonomiskt?
2017 var ett händelserikt år både i föreningen och i Hammarby Fotboll, då mycket förändringar genomfördes och påbörjades. Konsekvensen blev också att det blev ett turbulent år.

Sportsligt och ekonomiskt var det ett mellanår, förutom damernas heroiska insats som gav en oväntad sjundeplacering. Herrderbyna mot AIK borta och mot Djurgården hemma är också något jag gärna skulle vilja uppleva igen.

 

Är det något särskilt du tänker att vi kan göra bättre 2018?
Vår gemensamma strävan att alltid vilja bli bättre, på och vid sidan av planen. Urkraften som finns i hela Hammarby. Inflyttningen på Hammarby IP och nya klubbhuset ska bli spännande projekt 2018, men framförallt hoppas och tror jag av vi kommer se en sportslig utveckling under 2018.

 

Det blev en ny ledning på herrsidan. Är kontinuiteten ändå kvar? Och vad har du för förväntningar på årets säsong?
Vi genomförde dessa förändringar just för att inte stanna upp och överge vår långsiktiga plan, så våra långsiktiga tankar är intakta. Förväntningarna är att vi ska se en successiv utveckling under säsongen. Jag tror stenhårt på vår nuvarande lösning, och på framtiden.

 

När det gäller damernas A-verksamhet hade vi som du sa en riktigt härlig fjolhöst, men nyligen var det smått turbulent. Hur ser du på möjligheterna att göra ett lika bra damallsvenskt resultat i år?
Det har varit tufft för damerna under försäsongen. Tyvärr. Men det är samtidigt många bra saker på gång nu. Vi flyttar äntligen in på Hammarby IP, med allt som det innebär. Intresset och engagemanget från supportar och sponsorer växer för närvarande oerhört snabbt, vilket inte minst vårens supporterinsamling visat.

Vi har också fått in en mycket kompetent och spännande tränare i Ann-Helen Grahm, samtidigt som stora delar av den övriga organisationen är intakt. Vi kommer också att ytterligare förstärka truppen inför säsongstarten. Målet 2018 är att vi fortsätter att etablera oss i Allsvenskan. Långsiktigt ska vi utmana där uppe. Jag ser fram emot att följa laget på plats

 

Hur ser dina skäl till att tacka ja till nomineringen ut?
Självklart är drivkraften fortfarande att fortsätta växa och nå sportslig framgång. Sedan är jag både stolt och glad över att få fortsatt förtroende att få leda världens finaste klubb och förening.

 

När projekten kring Årsta IP och Hammarby IP hägrar på allvar – vad är då viktigaste att göra rätt?
Det är en stor fråga, och det är förstås inget som jag gör själv, långt därifrån. Vi är många både i verksamheten och styrelsen som delar på ansvaret och uppgiften att göra någonting riktigt bra av våra nya efterlängtade förutsättningar. Men att få ihop en helhet av vår bredd, elit, herr, dam och ungdom, och att skapa en ny starkare kultur i våra nya väggar ser jag personligen som stora utmaningar.

 

Vilka ser du som de viktigaste delarna att fokusera på, i förening respektive bolag, under de kommande tolv månaderna?
Som jag sa tidigare är det viktigt att se till att vi håller oss till våra långsiktiga planer. Att vi skapar ekonomi, utrymme och tålamod så att de kan förverkligas. Föreningen ska fortsätta växa och utvecklas, både inom bredd och akademin. Vår elitverksamhet inom herr och dam går in i en ny fas där vi satt aggressiva tillväxtmål och sportsliga mål.

 

Och hur ser dina förväntningar på 2018 ut, överlag?
Att det kommer bli ett grymt grönvitt år. Lite mindre berg- och dalbana och mer kontinuitet i verksamheten, och inte minst på fotbollsplanen.

 

Är det något du vill uppmana till inför mötet?
Om du vill påverka föreningen måste du vara på plats och göra din röst hörd. Jag önskar att vi inte bara fokuserar mötet på eventuella brister utan att vi också lyfter fram det som är bra. Vi gör det bra. Vi har en fantastisk organisation med otroligt duktiga engagerade medarbetare, ledare, styrelseledamöter, tränare och spelare. Kryddat med våra otröttliga supportrar och ideella krafter som ständigt finns där. Så se till att boka av tvättstugan!

 

 

Mer läsning inför årsmötet:

Inför årsmötet: Wayne Seretis, Patrik Niklasson och Hans Eskilsson inför omval

Inför årsmötet: Mia Lindberg

Inför årsmötet: Dokument för nedladdning

Kallelse till årsmötet 13 mars 2018

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
600x600_banner
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross