Isak inför Kvarnsveden hemma – "Ska fortsätta haka på i toppen"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 9 månader sedan.

Här är Isak Dahlins tankar inför lördagens match mot Kvarnsveden där Bajen har revansch att fodra för 0-2-bortaförlusten i juni. Huvudtränaren ger oss också sin syn på truppförändringarna, där Lotta Ökvist sålts till Manchester United samtidigt som amerikanskorna Lexi Pelafas och Mikela Waldman ska stärka Hammarbys offensiv.

 

Isak, ännu en hemmaretur stundar, och återigen är det revanschläge. Vad är det vi ska skruva på, jämfört med mötet i Borlänge?
– Kvarnsveden borta… jag skulle inte säga att vi lade för mycket fokus på Temwa Chawinga där. Nu har hon gjort 24 mål, när vi mötte henne hade hon väl gjort 18 eller något sådant. Det är såklart en exceptionell spelare i den här serien. Men vi kanske hamnade lite fel i hur vi löste det, för det påverkade vårat eget anfallsspel lite för mycket där uppe. Det gör att vi blir lite uddlösa.

 

– Ser man på själva lösningen med Chawinga så gör de mål på en hörna, och så gör de mål på en situation där vi är rätt inblandade i, där det blir flipper i straffområdet. Så produkten av att ta bort henne tycker jag att vi fick, men det kostade rätt mycket kvalitet framåt, och vi gör överlag en rätt svag offensiv insats, en av få i år. Dels ska vi försöka göra det lite annorlunda mot henne, och så ska vi försöka komma upp i den nivån som vi i princip alltid håller här hemma offensivt.

 

Sett till truppläget gick ju Lotta Ökvist till Manchester United i veckan…
– Det är ju fantastiskt kul. Det var förstås en bonus i vintras att jag och Johan Lager lyckades locka kvar henne. Jag hoppas och tror att hon känner att hon fick ut precis det hon ville av den här åttamånadersperioden. Jag kunde med gott samvete titta henne i ögonen och säga att jag inte tycker att hon skulle ha gått till en annan allsvensk klubb i somras, för vi har verkligen något bra på gång, och det kunde jag stå för. Lite svårare kanske, att titta Lotta i ögonen och säga “nej, gå inte till Manchester United”, haha. Och när det samtidigt blir en så pass bra lösning för båda parter, att vi får en ur någon form av relativ damfotbollssynvinkel väldigt bra betalt…

 

Och ganska bra publicitet också.
– Men exakt. Och vi kan vara med och fostra spelare som faktiskt säljs till en liga som jag tror kommer vara ledande i Europa inom ett par års tid. Svårt att stoppa en spelare då, men det kändes som ett jäkla tapp. Både kvalitén individuellt, men också sett till position. Jag förstår att de blev sugna på henne, för vänsterfotade vänsterbackar, i den åldern och med de kvalitéerna – de växer inte på träd. Det blir såklart ett tapp. Vi får försöka lösa det så gott vi kan internt. Skruva på lite andra saker. Men att ersätta Lotta rakt av och tro att någon ska göra det på samma sätt… nä. Vi får lösa det på andra sätt, helt enkelt.

 

Hur ser du på Lexi Pelafas och Mikela Waldmans ankomst?
– Lexi och Mikela tycker jag har kommit in i det jättebra. Som nästan alltid med amerikanska spelare är de framåt, sociala, det är lätt med språket även om deras engelska är bättre än min… Energifyllda, atletiska, välskolade, nyfikna på att lära. Båda kommer att både bredda och spetsa offensiven på ett jättebra sätt.

 

Vi verkar fortsätta ha flyt med match- och träningsvädret. Vid den matchförberedande träningen var det blött, men i morgon ser det ut att bli bättre.
– Ja, det känns som att vi får igen lite för vårens jäkla katastrofväder när det var hemmamatcher. Om solen tittar fram i morgon så hoppas jag att publiken hittar hit, och att vi verkligen kan ta revansch på Kvarnsveden, och fortsätta haka på i toppen.

 

Köp biljett till Bajen-Kvarnsveden, avspark lördag 14.00, på denna länk!

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments