Jakob Michelsen lämnar Hammarby

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby Fotboll har beslutat att säga upp Jakob Michelsens avtal, vilket betyder att han avslutar tjänsten som huvudtränare i klubben med omedelbar verkan. Ny huvudtränare kommer att presenteras under den närmaste tiden.

 

 

Beslutet att säga upp Jakob Michelsens avtal har fattats av styrelsen efter ingående samtal med den sportsliga ledningen och vd, berättar Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull.

 

 

Styrelsen och ledningen har stämt av den gångna säsongen med den sportsliga ledningen och även utvärderat hur vi ligger till i utvecklingen av laget och den sportsliga organisationen i förhållande till de mål och processer som vi bestämt. Utifrån den utvärderingen har styrelsen tillsammans med den sportsliga ledningen och VD kommit fram till att vi behöver göra en förändring i tränarteamet som innebär att Jakob inte längre kommer att vara vår huvudtränare. Vi vill tacka Jakob för hans tid hos oss och önskar honom stort lycka till i sin framtida tränarkarriär, säger han.

 

 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson förklarar att det under senhösten blivit tydligt att man inte delat samma vision om hur det sportsliga arbetet ska fortskrida.

 

 

Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå. I de diskussioner som vi har haft internt den senaste tiden har vi tydligt känt att vi inte har samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, truppen och vårt spel, säger Jesper Jansson och fortsätter:

 

 

– Anledningen till att klubben anställde mig som sportchef och Ola Larsson som teknisk direktör är att vi ska säkerställa att det finns strategier och en tydlig arbetsorganisation för att nå våra övergripande sportsliga mål. När vi upplever att det inte riktigt finns samsyn i så här viktiga frågor är det vår skyldighet att se till att vi håller kursen och det innebär i det här fallet en förändring på tränarposten. Vi arbetar nu med ett par olika alternativ och räknar med att ha klart med en ny huvudtränare inom kort.

 

 

Med anledning av detta beslut kallar Hammarby Fotboll här också till informationsmöte för föreningens medlemmar. Mötet kommer att äga rum den 16 januari klockan 18.30.
Är du medlem och vill gå på mötet föranmäler du din närvaro genom att maila anmalan@hammarbyfotboll.se. Plats för mötet meddelas i början av nästa vecka.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS