Jeppe Andersen klar för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Det grönvita mittfältet får förstärkning i form av danske Jeppe Andersen som närmast kommer från Esbjerg fB. 24-åringen skrev på torsdagen under ett treårsavtal med Hammarby.

 

– Jeppe är en av de mest intressanta spelarna från danska högstaligan, men vi ser det som en värvning på lång sikt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Jeppe Andersen blir den tredje danske spelaren i årets upplaga av Bajen. Tränare Jakob Michelsen såväl som sportchef Jesper Jansson – som ju varit scoutingansvarig i FC Köpenhamn – är väl bekanta med Jeppe Andersens fotbollskvaliteter. Andersen har 13 ungdomslandskamper på meritlistan, däribland två med Danmarks U21-landslag.

 

– Jeppe är en individuellt skicklig spelare som kan spela på alla positioner på mittfältet. Han har en hög arbetskapacitet, är explosiv och har god genombrottskraft. Jag ser det som en profilvärvning, men en långsiktig sådan, säger Jesper Jansson.

 

Hammarbyledningen är alltså inställd på att ge Jeppe Andersen tid att acklimatisera sig, eftersom han har tampats med skadeproblem.

 

– Anledningen till att Jeppe ännu inte har gått till en större liga är hans skadehistorik. Vi är förstås fullt medvetna om den och har varit oerhört grundliga i vårt rekryteringsarbete, scoutingmässigt och inte minst medicinskt. Han är tillgänglig för spel från och med den 15 juli, men först och främst ska vi se till att få honom i full fysisk form och matcha igång honom försiktigt. Det gör att väntar oss det stora utfallet av värvningen av Jeppe under nästa säsong och säsongen efter den, säger Jesper Jansson. 

 

Jeppe Andersen är fostrad i Vejle BK, och gick inför säsongen 2013 till Esbjerg där han alltså spelat fram tills nu. Bajen blir därmed hans första klubb utanför Danmark.

 

 

 – Det är stort för mig att komma till Hammarby, en mycket större klubb än den jag spelade för tidigare. Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa mina lagkamrater och börja träna, och att få spela inför Hammarbys fans, säger Jeppe Andersen.

 

Presskonferensen, och en intervju med Jeppe Andersen, följer i HTV i eftermiddag. Här kan du se Facebook-direktsändningen från Kvarnen sålänge.

 

Foto: Johan Gustafsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS