17 maj 2023

Jesper Jansson lämnar Hammarby efter sommaren

I veckan har herrarnas sportchef Jesper Jansson meddelat att han säger upp sig från sitt uppdrag i klubben. Hans sista arbetsdag blir den 31 augusti. Läs mer nedan.

Jesper Jansson anslöt till Hammarby i rollen som sportchef för sex år sedan. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor i att etablera Hammarby som en allsvensk toppklubb och bland annat lett klubben ut i Europa och till en cuptitel. Han väljer nu att avsluta sitt uppdrag.

– Jag var i de tankebanorna redan i vintras innan vi förnyade min anställning, men de starka känslorna för Hammarby som klubb och människorna i och runt klubben gjorde att jag valde att köra vidare. Jag känner nu att jag gjort det jag kan för Hammarby. Jag är stolt och tacksam över dessa år i Hammarby och kommer fram till den 31 augusti arbeta stenhårt för att stötta vår sportsliga stab, Martí och laget. Hammarby står starkt i dag och kommer så även göra i framtiden!, säger Jesper själv, som även har ett öppet brev till supportrarna längre ned.

Richard von Yxkull, vd, om beskedet:
– Först och främst vill vi tacka Jesper för allt det jobb han gjort för klubben under de här sex åren. Han har varit enormt viktig i att ta Hammarby till där vi är i dag. Vi respekterar hans beslut och vi skiljs åt som vänner. Vi är glada att han stannar över sommarfönstret för att hjälpa till i arbetet att sätta en ny sportslig organisation på plats.

Ordförande Mattias Fri om framtiden:
– Jesper har varit en stor tillgång för Hammarby under sin tid här. Att ersätta honom är inte ett lätt arbete men vi har från den stund vi fick beskedet arbetat med att hitta vägen framåt för klubben. Precis som Jesper själv säger ska Hammarby stå starkt även framåt.

Jespers öppna brev till supportrarna

Jag har haft 6 fantastiska år i Hammarby!

“It’s better to stop one year too early then one minute too late” är ett citat från Marcello Lippi jag alltid burit med mig. Jag var i de här tankebanorna redan i vintras innan vi förnyade min anställning, men de starka känslorna för Hammarby som klubb och människorna i och runt klubben gjorde att jag valde att köra vidare. Jag känner nu att jag gjort det jag kan för Hammarby.

Det finns aldrig en bra tidpunkt för ett sådant här beslut och kanske det nu är ”någon månad – too late”, men jag har under mina år i Hammarby, med min kompetens och mitt visionära arbete, bidragit till att Hammarby tagit steg mot att bli en stabil toppklubb. Vi har vunnit en titel, spelat i Europa och tillsammans byggt en klubb med en stabil ekonomi, stark sportslig organisation och en uppsjö spelare, från akademin till HTFF och A-trupp, med en oerhörd potential att ta klubben ytterligare framåt och uppåt.

Jag är stolt och tacksam över dessa år i Hammarby och kommer fram till den 31 augusti arbeta stenhårt för att stötta vår sportsliga stab, Marti och laget. Jag kommer också hjälpa, introducera och slussa in kommande sportsliga ledning och se till att överlämna Hammarby i en än bättre position för att ta ytterligare steg som klubb.

Hammarby står starkt i dag och kommer så även göra i framtiden!

/ Jesper Jansson

Mediaförfrågningar med anledning av detta skickas till isak.wahlberg@hammarbyfotboll.se. Jesper Jansson kommer att finnas tillgänglig för frågor på Årsta IP i dag, onsdag den 17 maj, mellan 12.00-13.00. Hammarbys ordförande Mattias Fri och vd Richard von Yxkull kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor framåt.

Nyheter

Herr

Annons
banner
Annons
banner