14 juni 2023

Jesper Jansson lämnar Hammarby för Omonoia FC

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby har kommit överens med sportchef Jesper Jansson om att låta hans anställning avslutas i förtid. Detta då han fått ett erbjudande från den cypriotiska klubben Omonoia FC om att med kort varsel ta över klubbens sportsliga ledning och valt att tacka ja till detta erbjudande.

Hammarby och Jesper skiljs i dag i god överenskommelse, som tidigare angetts blir Mikael Hjelmberg tillförordnad sportchef över sommaren och överlämningen dem emellan kommer inte att hindras av övergången.

– Jag fick ett erbjudande från Omonoia om att starta mer eller mindre omgående, då deras säsong börjar i augusti och de behövde en lösning på plats direkt. Det är inte många svenskar som fått ett erbjudande om att bli sportchef för en utländsk klubb och det var en möjlighet jag inte ville missa. Jag har haft en god dialog med Hammarby om situationen och är tacksam över att vi hittat en lösning tillsammans. Jag känner mig väldigt trygg med valet av Mikael Hjelmberg som tillförordnad sportchef för Hammarby, han och jag kommer att ha en fortsatt tät kontakt och jag finns alltid tillgänglig för rådgivning. Samtidigt som jag ser fram emot ett nytt äventyr så kommer jag att minnas sex mycket fina år hos Hammarby, med fantastiska människor i och kring klubben, säger Jesper Jansson.

– Vi valde att inte stå i vägen när den här möjligheten dök upp för Jesper. Vi önskar honom ett stort tack och lycka till, säger Richard Von Yxkull, vd på Hammarby Fotboll.

En ordentlig sammanfattning av Jesper Janssons tid i klubben och ett stort tack för hans gärning följer inom kort. Tills dess önskar Hammarby Fotboll honom all lycka i sitt nästa steg i karriären.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr