toggle menu

ANNONS

Jiloan Hamad klar för Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Jiloan Hamad har skrivit på ett tvåårsavtal med Hammarby IF, med option om ytterligare ett år. 26-åringen ansluter närmast från Hoffenheim, femma i Bundesliga, och har tidigare bland annat representerat Malmö FF där han tog två SM-guld. Mittfältaren har även noterats för sex A-landskamper. – Fantastiskt att kunna välkomna en riktig kvalitetsspelare till Hammarby, säger sportchef Mats Jingblad.

 

Jiloan Hamad föddes 6 november 1990 i Baku (Azerbajdzjan; dåvarande Sovjetunionen), men har kurdisk bakgrund och växte upp i Örebro. Sin fotbollsfostran fick Hamad i BK Forward, precis som en tio år yngre Bajen-värvning inför säsongen 2017, Elias Durmaz. Nästa klubbadress blev Malmö FF, där Hamad blev tvåfaldig svensk mästare. Dessutom avgjorde han Champions League-kvalmötet med Glasgow Rangers och så småningom tilldelades han kaptensbindeln. Sedan oktober 2013 har Hamad tillhört Bundesliga-klubben 1899 Hoffenheim, med en sejour i Standard Liège under 2015. Jiloan Hamad gjorde 54 landskamper för Sverige på ungdomsnivå och debuterade i A-landslaget som 20-åring, i en vänskapsmatch mot Botswana.

 

Hammarby Fotbolls sportchef Mats Jingblad om värvningen:
– Det känns fantastiskt att kunna välkomna en riktig kvalitetsspelare till Hammarby. Jiloan har visat att han är en spelare av yppersta klass och vi är stolta över att han valde Hammarby, trots stor konkurrens från andra klubbar.

 

Träffa “Jille” i pausen mot HJK i kväll! Köp biljett här.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS