ANNONS

Jiloan Hamad har gjort klart med ny klubb - "Tack för all kärlek!"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Jiloan Hamads kontrakt med Hammarby gick som bekant ut efter 2018 års säsong, och nu står det klart att han fortsätter sin fotbollskarriär utomlands. Efter två år i den grönvita tröjan flyttar han till sydkoreanska Incheon United FC.
– Det känns som att jag lämnar Hammarby i en ny position än när jag kom och det känns väldigt bra, säger Jiloan.

 

Jiloan Hamad kom till Hammarby inför säsongen 2017 från tyska Hoffenheim. Efter två mål på två matcher i cupen och fyra allsvenska mål på 25 allsvenska matcher första året blev han uttagen i förbundskapten Janne Anderssons januariturné 2018 och hans framgångsrika år fortsatte på inslagen väg. Återigen två cupmål på tre matcher och i allsvenskan blev det elva mål och fem assist på 29 matcher för mittfältaren.

 

Efter säsongen löpte hans kontrakt ut och Jiloan är nu klar för sydkoreanska Incheon United FC.

– Jag hade en klar bild av vad jag ville göra när jag skrev på för Hammarby och jag hade två fantastiska år här. Det är otroligt hur mycket man hinner uppleva på två år och jag är väldigt tacksam för all kärlek jag fått, det har varit underbart och jag är fantastiskt stolt över att ha representerat Hammarby. Det känns som att vi står på ett nytt plan nu än när jag kom och det ser väldigt bra ut inför 2019, vilket gör att det känns ännu bättre att ta nästa steg personligen. Jag förstår att folk har haft frågor och tankar efter en intervju jag gjorde nyligen i media men jag vill förtydliga att jag pratade om hur jag själv mådde just då, det var inte tänkt att reflektera min roll i Hammarby. Jag har alltid varit oerhört stolt över att representera klubben och vill gärna komma tillbaka en vacker dag, säger Jiloan och fortsätter:

 

– Det här steget är något jag känner att jag måste ta för egen del. Det känns oerhört utmanande och det ska bli ett spännande äventyr för mig i en mycket bra miljö sportsligt. Dessutom är det så klart ekonomiskt bra. Målet när jag kom till Hammarby var att vi skulle ta nästa steg sportsligt och även på fotbollsplanen få den respekt som den här klubben verkligen förtjänar. Det har hänt mycket på de här två åren och vi har tagit stora kliv rätt riktning. Jag är väldigt stolt över att ha varit delaktig i den resan. Vi ses i framtiden!  

 

Hammarby Fotboll tackar Jiloan Hamad för åren i Bajen och önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS