Johan Wiland avslutar karriären

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarbys målvakt Johan Wiland har tagit beslutet att avsluta sin fotbollskarriär. Den axelskada han dragits med under en längre tid vill inte ge med sig, och därför väljer han nu att ge upp försöket att ta sig tillbaka till planen.

– Rehaben tar inte på det sätt jag vill, och jag känner att det inte är värt det längre, säger han.

 

Johan Wiland har kämpat med att få ordning på den axelskada som höll honom ur spel under stora delar av förra säsongen. Målet har varit att komma tillbaka till serien startar, men läkningen har alltså inte gått i den takt som Johan och klubben hoppats. Därmed väljer han att avsluta sin aktiva karriär.

 

– Det är så klart väldigt tråkigt att tvingas lägga av med fotbollen på grund av en skada, men samtidigt är det ett beslut som vuxit fram, och det känns skönt att det nu är taget. Jag har haft tid att reflektera över olika scenarier, och självklart kommer jag att sakna fotbollen, men det känns ändå som ett riktigt beslut, säger Johan.

 

Johan Wiland debuterade i Allsvenskan för snart 20 år sedan och har två SM-guld, med Elfsborg respektive Malmö FF, och fyra danska mästerskap med FC Köpenhamn på meritlistan. Sommaren 2017 kom han till Hammarby, som alltså blir hans sista klubb i karriären.

 

– Det är givetvis tråkigt att Johan slutar. Vi har hoppats och planerat utifrån att Johan skulle komma tillbaka till seriestart, och vi har hela tiden haft en dialog kring hans situation. Han har verkligen kämpat på för att komma tillbaka, men nu på träningslägret tog han beslutet att kasta in handduken. Han har rakryggat tagit det här beslutet i god tid vilket ger oss möjlighet att planera kring målvaktsuppsättningen. Johans bidrag både på och utanför planen har varit stort under hans år i klubben. Han har hjälpt Hammarby att ta sig till nästa nivå, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Nu väntar livet efter fotbollen för Johan, och exakt hur det kommer att se ut har han ännu inte helt klart för sig.

– Visst har jag tänkt en hel del på den biten under den här perioden. Det som vuxit fram är att jag gärna vill bidra vid sidan om planen, om samma vilja finns från klubben. Det är också en dialog vi har haft, Jesper och jag. Om och när något sådant skulle bli av vet jag inte, det får framtiden utvisa. Jag har i alla fall haft en väldigt fin tid i Hammarby och jag är tacksam för all stöttning jag har fått, från lagkamrater och folk i klubben, och från alla supportrar. Så tiden här har givit mig mycket, och jag skulle gärna vilja ge tillbaka, säger Johan.

 

Se intervjun med Johan i spelaren ovan.

 

Stort tack för allt, Johan!

 

Tumnagel: Bildbyrån

 

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS