toggle menu

ANNONS

Johan Wiland klar för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarby och Malmö FF har nått en överenskommelse om en övergång för Johan Wiland. Den välmeriterade målvakten har nu även skrivit på sitt personliga avtal med Hammarby, och han ansluter omgående till den grönvita truppen.

 

 

Johan Wiland har tillhört landets främsta målvakter i närmare ett och ett halvt decennium och han har en diger meritlista från sin karriär, som från och med nu alltså fortsätter i Hammarby.

 

 

– Vi är överens med Johan om ett avtal som sträcker sig över två och ett halvt år, och vi är väldigt glada över att få en av Sveriges bästa målvakter till Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson, och fortsätter:

 

– Johan gjorde toppresultat på fystesterna han genomgick innan han skrev på kontraktet, och det är en spelare som verkligen är motiverad att spela för Hammarby. Förutom sitt högkvalitativa målvaktsspel besitter han en oerhört stor rutin som vi kommer få stor nytta av, liksom hans vinnarmentalitet. Han har tagit ligaguld med samtliga klubbar han spelat i under sin seniorkarriär (Elfsborg, FC Köpenhamn och Malmö FF), så med Johan får vi en högkvalitativ stomme i laget.

 

 

Johan Wiland ser fram emot att få representera Hammarby.

 

 

– Det är alltid smickrande när klubbar visar intresse för en, och jag blev glad när jag fick höra att Hammarby var intresserade. Det är en klubb som jag bara har hört bra saker om, och Hammarby har en trogen publik som alltid vill lagets bästa. Att själv få spela i klubben, och få vara med och kanske kunna bidra till att Hammarby framöver blir med och slåss högre upp i tabellen, känns väldigt inspirerande, säger han.

 

 

Johan Wiland har också sin familj i Stockholm, vilket också spelat in i beslutet att komma till Hammarby.

 

 

– Att det nu är klart att det blir Hammarby förenklar min familjesituation. Det tär på en att vara borta mycket från dem, så det ska bli väldigt kul, och skönt, att spela fotboll i samma stad där jag har min familj.

 

 

På lördagen möter Hammarby Jönköpings Södra på bortaplan, och Johan Wiland kommer att vara tillgänglig för Hammarby till matchen.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments