Johan Wiland opereras – missar resten av säsongen

Av Love Gustafsson, Publicerat för 11 månader sedan.

Johan Wiland har drabbats av en infektion i axeln och opereras därför akut på onsdagen. Det innebär dessvärre att Johan kommer missa resterande matcher i årets allsvenska.

 

På tisdagskvällen drabbades Johan av kraftiga smärtor i vänster axel, och lades därför in på sjukhus akut. Där konstaterades det att han drabbats av en infektion i området.

 

– Johan har haft problem med sina axlar i flera år. I början av året gjordes en planerad operation i höger axel för att minska problemen och vi fick ett bra resultat. Dock har besvär i vänster axel uppstått som krävt åtgärder i samband med matcherna. Nu tvingas Johan genomgå en akut operation i vänster axel, och efter ingreppet är det viktigaste att Johan får lugn och ro så att axeln kan läka, så får vi ta sikte på nästa säsong, säger Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz.

 

Jesper Jansson om beskedet:

– Väldigt tråkigt för Johan. Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen. Vi har varit relativa förskonade från allvarligare akuta skador det senaste året, men det är sådant som händer inom elitfotbollen. Vi är trygga i situationen och nu får helt enkelt någon annan kliva fram. Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt, säger han.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS