toggle menu

ANNONS

Jóhannsson och Magyar klara för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby Fotboll förstärker såväl anfallet som i backlinjen när det nu står klart att Richard Magyar återvänder till klubben, och att Aron Jóhannsson ansluter. De båda spelarna är överens med klubben om de sista detaljerna och har skrivit på varsitt treårsavtal.

 

För två år sedan lämnade Richard Magyar Hammarby för Greuther Fürth i tyska andraligan. När kontraktet med klubben nu är avslutat drar han alltså på sig den grönvita tröjan igen.

– Richard är en stabil mittback som hade en väldigt fin avslutning på sin förra sejour här i Hammarby, och han har utvecklats ytterligare under sina två år i Tyskland. Richard kan ju också Hammarby väl, och vi är övertygade att han kommer bli en bärande spelare här hos oss, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Richard, som sammanlagt gjorde 47 matcher och fyra mål under sina två säsonger i Tyskland, gör sin första träning med Hammarby på fredagen.

 

– Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka hit. Det finns ju bara ett Bajen och jag ser mycket fram emot att köra igång med grabbarna och att få spela inför våra supportrar igen, säger Richard Magyar.

 

Aron Jóhannsson ansluter även han från Tyskland, men från Werder Bremen i förstaligan där hans kontrakt har löpt ut. Islandsamerikanen (född i USA av isländska föräldrar) har avslutat sitt kontrakt med den tyska klubben och tas in för att skärpa konkurrensen i Hammarbys forwarduppsättning.

 

– Aron är en kvalitetsspelare som såldes för stora pengar från AZ till Werder Bremen. Han har haft en del problem med skador, men är frisk nu även om han lär ha en liten startsträcka innan han är i full form. Aron hör till samma kategori av spelare som Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic gjorde när de kom hit, spelare som av olika anledningar är i behov att få lite av en nystart i sina karriärer, och för den kategorin spelare är Hammarby attraktiv som klubb. Aron är en rörlig, offensiv spelare som gör mycket mål, och vi är väldigt glada över att kunna knyta honom till oss, säger Jesper Jansson.

 

28-årige Aron Jóhannsson inledde sin seniorkarriär för drygt tio år sedan isländska klubben Fjölnir, och gick sedan vidare till danska Århus, och därifrån till AZ i Holland där han under två säsonger 2013-2015 gjorde stor succé, vilket ledde till flytten till Werder Bremen. Efter fyra år i Tyskland är det så Hammarby som gäller.

– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby och få bli en del av en klubb som har så många fans. Nu ska jag jobba hårt för att så snabbt som möjligt komma i matchform, och hoppas snart vara med och hjälpa mina lagkamrater på planen och bidra med mål, säger Aron Jóhannsson.

 

HTV-intervjuer följer under kvällen.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments