toggle menu

ANNONS

Jón Gudni Fjóluson till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby förstärker försvaret genom att ta in Jón Gudni Fjóluson. Mittbacken har skrivit på ett treårsavtal, och kommer att ansluta till Hammarby i nästa vecka.
– Vi är väldigt glada att få in en så pass meriterad spelare med de egenskaper Jón besitter, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Strax före jul gjorde Hammarby klart med anfallaren Astrit Selmani, och när försäsongen nu snart drar igång på allvar står det klart att det även blir ett nytillskott i backlinjen.

– Jón är en stabil försvarsspelare som är stark i egen box, och inte minst har han en fin vänsterfot som vi tror kommer addera mycket till vårt spel, och ge det en ny dimension. Det är en erfaren spelare som behärskar flera olika spelsystem, och vi är väldigt glada att få in en så pass meriterad spelare med de egenskaper Jón besitter, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Jón Gudni Fjóluson började sin fotbollsbana i Reykjavikklubben Fram, och delar därmed moderklubb med bland andra Pétur Marteinsson.

Som 22-åring gick han till Belgiska Beerschot, för att året efter ansluta till GIF Sundsvall där han spelade fram till 2015. De då regerande mästarna IFK Norrköping värvade därefter Fjóluson, som kom att representera ”Peking” i två och en halv säsong innan flyttlasset gick vidare till ryska FK Krasnodar.

I såväl Norrköping som Krasnodar spelade Fjóluson Champions League-kval, och med Krasnodar även gruppspel i Europa League.

 

Foto: Bildbyrån

 

Efter två år i Ryssland gick han i höstas vidare till norska Brann som han skrev kontrakt med 2020 ut. Under hösten gjorde han även två landskamper för Island, och totalt har det blivit 18 framträdanden i landslaget. Nu går Jón Gudni Fjólusons karriär vidare i Hammarby.
– Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, det ska bli väldigt spännande. Det är en storklubb med ett stort och starkt stöd, och en klubb som har stor potential att nå sportsliga framgångar. Jag har ju spelat på Hammarbys hemmaarena flera gånger, och stödet från läktarna är något utöver det vanliga, säger Jón Gudni Fjóluson.

 

Varför blev Hammarby nästa steg för dig?
– Klubben har visat att de vill ha mig, och för mig var det aldrig något tvivel. Det passar även min familj väldigt bra. De har varit hemma på Island de senaste två åren, och när vi nu ska bege oss ut tillsammans är Stockholm och Sverige den plats som passar alla oss perfekt – utöver att jag kommer att spela för en storklubb med fantastiska möjligheter.

 

Jón Gudni Fjóluson befinner sig på Island och tränar just nu på egen hand. Han ansluter till sin nya klubb under nästa vecka.
– Det ska bli kul. Mohanad känner jag lite sedan tiden i Norrköping, och många av de andra har jag ju mött på planen. Det är en stor fördel att ha språket när man kommer till en ny klubb, det gör det hela mycket enklare. Jag känner mig också i bra fas fysiskt. Ligan i Norge slutade ju strax före jul och jag har hållit igång sedan dess. Nu ser jag fram emot att lära känna lagkamraterna och alla runt klubben, säger han.

 

En längre intervju med Jón kommer på HTV när han är på plats.

 

Jón Gudni Fjóluson

Född: 10 april 1989

Längd: 192 cm

Moderklubb: KL Fram

Tidigare klubbar: Beerschot AC, GIF Sundsvall, IFK Norrköping, FK Krasnodar, SK Brann

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS