toggle menu

Jonna Andersson klar för Apollon Limassol FC

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby och den cypriotiska klubben Apollon Limassol FC är överens om en övergång för Jonna Andersson. Därmed lämnar 26-åringen Bajen efter nästan tre år i klubben.
– För mig kommer Hammarby alltid vara något speciellt och jag är tacksam över att jag fick vara med på den här resan, säger Jonna.

 

Sportchef Johan Lager:
– Det var en bra möjlighet som dök upp för Jonna och vi ville inte stå i vägen med tanke på den korta tiden som återstod av det nuvarande kontraktet. Vi önskar Jonna varmt lycka till på Cypern och tackar henne för sin tid i klubben, säger Lager.

 

Jonna själv om beslutet och sin tid i Bajen:
– Att sammanfatta tre säsonger i Hammarby känns för mig omöjligt. Trots få minuter på plan har Bajen på många sätt känts som en familj. Det är en klyscha, men en helt och hållet sann sådan. Spelare, ledare och fans är något utöver det vanliga. Men det är väl det som är typiskt Bajen?

 

– Nu väntar spel på Cypern för min del. Det känns jobbigt att lämna, men samtidigt väldigt spännande att testa något nytt. För mig kommer Hammarby alltid vara något speciellt och jag är tacksam över att jag fick vara med på den här resan. Mycket har hänt på bara tre säsonger – och mycket mer kommer att hända. Låt oss börja med att krossa publikrekordet. Det känns som en bra start, avslutar Andersson.

 

Jonna Anderssons grönvita period började inför den första av två Elitettan-år säsongen 2019, när hon anslöt från IFK Kalmar. Under sin tid i grönvitt blev det spel i 14 tävlingsmatcher och hon var en del av det lag som tog Hammarby upp i finrummet igen inför 2021. Nu byts alltså Hammarby IP ut som hemvist mot Tsirion Stadium i Limassol. Hon kommer att fortsätta hålla igång med laget fram tills mitten av oktober.

 

Hammarby Fotboll riktar ett stort tack för insatserna i Bajen och all lycka i den fortsatta karriären!

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS