Jonna Andersson till Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Bajen har gjort klart med ett nytt namn till målvaktsbesättningen inför kommande säsong – 23-åriga Jonna Andersson, som senast representerade Elitettan-kollegan BK 30 från Västerås, och har ett förflutet i IFK Kalmar. – Häftigt att få representera en storklubb som Hammarby, där professionaliteten och satsningen framåt går helt i linje med min egen ambition att utvecklas, säger hon.

 

– Skönt att komplettera truppen med ytterligare en målvakt. Jonna gjorde ett bra intryck på oss när hon var här på provspel, både på och utanför planen, säger sportchef Johan Lager.

 

– Det känns häftigt att få representera en storklubb som Hammarby. Professionaliteten och satsningen framåt går helt i linje med min egen ambition att utvecklas som målvakt. Jag ser fram emot ett spännande 2019, säger Jonna Andersson.

 

Den resliga keepern från Jönköping debuterade i stadens Division 1 östra-lag Mariebo IK som 16-åring, och blev 2014 förstamålvakt. IFK Kalmar i Elitettan fick då upp ögonen för Andersson, som blev kvar där i tre år. För att få mer speltid blev hon i år utlånad till Lidköpings FK, och senare till BK 30 från Västerås där hon vaktade buren under tio seriematcher i år. Nu ansluter 23-åringen till Hammarby, där hon gör Britta Gynning sällskap i målvaktsteamet.

 

Varmt välkommen till Hammarby IF, Jonna!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS