toggle menu

Jonna Ståhl klar för Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 4 år sedan.

Bajen stärker det offensiva mittfältet med Växjö DFF:s 23-åriga lagkapten Jonna Ståhl. Hon låg bakom 15 mål när Växjö 2017 tog steget upp i OBOS Damallsvenskan, och utsågs efter säsongen till årets spelare i Småland. Ståhl spelade 19 allsvenska matcher i år och har även fyra U23-landskamper på meritlistan. – Hammarby känns som en seriös, professionell klubb som vill satsa, säger hon.

 

– Vi är glada över att Jonna valt Hammarby, i konkurrens med andra klubbar. Jonna har starkt bidragit till Växjös fina spel och framgångar under säsongen. Vi ser Jonna som en central mittfältare som springer mycket. Vi tror hon kommer passa in i vårt sätt att spela och vara en viktig kugge 2019, säger sportchef Johan Lager.

 

 

Ståhl fostrades i Huskvarna-klubbarna Egnahems BK och Husqvarna FF, och värvades till IFK Kalmar i Elitettan som 19-åring, inför säsongen 2015. Där blev det ett år, innan Växjö DFF rekryterade henne. 2017 slutade som bekant med uppflyttning till Damallsvenskan för Växjö. Ståhl bidrog starkt till avancemanget och i slutet av året utsågs hon till årets damspelare i Småland, av distriktets fotbollförbund, som motiverade valet så här:

 

Jonna Ståhl har varit lagkapten i Växjö DFF och spelat samtliga matcher i Elitettan 2017. Jonna anpassar sitt spel för att hjälpa laget så mycket som möjligt och ger alltid sitt bästa. Förutom sitt hårda jobb i defensiven besitter Jonna även styrkor i anfallsspelet, där hon förmodligen varit en av Elitettans bästa spelare att driva med bollen i hög fart och ta sig förbi sina motståndare. Det har blivit några solomål från Jonnas fötter och under året har hon gjort åtta mål, samt sju assist från sin mittfältsposition.

 

 

Och nu väntar alltså spel i Bajen. Hur kommer det sig, Jonna?
– Jag valde Hammarby för att det känns som en seriös, professionell klubb som väljer att satsa, och klubben har potential att gå upp i Damallsvenskan igen.

 

Hur såg det ut med andra anbud?
– Det fanns förslag från Elitettan och Damallsvenskan, men inget som var lika intressant som Hammarby.

 

Du lämnar alltså Småland för huvudstaden – hur känns det?
– Stockholm har väl egentligen aldrig lockat mig förr, men jag måste erkänna att samtalen med sportchef och tränare fick mig att tänka om. Jag ser fram emot kommande säsong!

 

 

Varmt välkommen till Bajen, Jonna!

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS