toggle menu

Julia Roddar klar för Bajen

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 9 månader sedan.

Hammarby har gjort klart med landslagsmeriterade Julia Roddar, som närmast kommer från två säsonger med Washington Spirit. Den mångsidiga 30-åringen har skrivit på ett avtal över säsongen 2025.

 

Sportchef Johan Lager om värvningen:
– Vi är otroligt glada över att vi lyckats få Julia att ansluta till Hammarby! Julia är, som flera av våra spelare, mångsidig och kan spela på flera olika platser. En spelare som är bra både offensivt och defensivt. Julia har blivit kallad till Sveriges landslag regelbundet de senaste åren och kommer givetvis bli en stor förstärkning för oss. Utöver hennes fotbollskunskaper kommer hon bidra med erfarenhet av landslagsspel, SM-guld samt utlandsspel, och vara med att driva lagets utveckling framåt.

 

 

Julias väg in i fotbollen inleddes med en tidningsannons där gulsvarta Falun-laget Slätta SK sökte spelare. Mellan åren 2007-2014 varvades Korsnäs IF och grannstadens Kvarnsvedens IK som klubbadresser hemma i Sverige. Under den här perioden inleddes även USA-studierna med Shattuck-St. Mary’s Football Academy 2009 innan plugget fortsatte på University of Wisconsin-Madison (första halvåret) 2012, och sedermera Florida Gulf Coast University mellan 2013 och 2015 under vinterhalvåren. Efter examen återvände sedan Roddar ånyo till Borlänge, där det blev tre hela säsonger på raken i KIK-dressen.

 

Inför 2018 värvades Julia till Kopparbergs/Göteborg FC (numera BK Häcken) och bidrog i högsta grad till cupguldet 2019 och SM-guldet 2020 under sina säsonger på västkusten. Ligaseger-vanan fortsatte sedan efter att flyttlasset åter gått över Atlanten och till Washington Spirit, när Chicago Red Stars besegrades i förlängning av finalen hösten 2021. 

 

Bildbyrån

 

På landslagssidan har kallelserna till A-truppen fortgått sedan debuten 2017, men till sommarens EM lämnades hon tufft nog utanför. På CV:t hittar vi 13 landskamper och ett VM-brons samt OS-silver i prisskåpet.

 

– Jag tycker Hammarby har något spännande på gång och jag känner att jag kan bidra både på och utanför planen för att ta klubben fram mot guldet. Jag känner en otrolig stolthet, är väldigt förväntansfull för nästa år och jag ser fram emot att vara i Bajen under en längre tid, säger Julia i en HTV-intervju som släpps under kvällen.

 

Julia kommer bära tröja nummer 6 och ansluter till laget fullt ut efter årsskiftet. Varmt välkommen till Bajen!

 

 

Foton överst: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS