toggle menu

Julkalendern 2022 – Lucka 1: Hemmapremiären 2014

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. I den första luckan hittar vi ett hemmapremiärtifo.

 

Hammarby – Degerfors, 14 april 2014

 

 

 

Hemmapremiären är högtid i Bajenland. Aldrig är förhoppningarna inför en fotbollssäsong så stora som när marschen går över bron och vi äntligen tar plats på läktarna igen. 2014 var de särskilt stora. Efter fyra år av lidande i landets näst högsta serie hade klubben anlitat en erfaren duo till den sportsliga ledningen – Mats Jingblad som sportchef och Nanne Bergstrand som huvudtränare – och investerat rejält i spelartruppen.

Seriepremiären i Södertälje en vecka tidigare hade slutat i eufori efter att Fredrik Torsteinbø nickat in segermålet mot Assyriska i matchens absoluta slutskede, och nu var det alltså dags att spela årets första hemmamatch i Superettan.

 

Bildbyrån – Anna Tärnhuvud

 

När spelarna tågade in på planen möttes de av ett mäktigt tifo. På norra kortsidan vecklades ett motiv som hyllade Hammarbys rötter ut. På vardera sida om klubbmärket var Axel Robert Schönthal, medgrundare till Hammarby Roddförening tillika första ordförande, och Carl Julius Sundholm som valdes till ordförande vid ombildandet till Hammarby IF, avbildade. Om det inte vore för dessa två herrar och deras Hammarby-vänner, så hade Magnus Carlson och David Ritschard ju inte haft något “du” att besjunga i “Vi ses snart igen”. I botten av tifomotivet stod texten “Ert arv är evigt – vår kärlek är oändlig” och längs båda långsidorna sträckte sig ett mosaiktifo i grönt och vitt.

 

Ett mäktigt preludium till en match som skulle sluta med storseger. Pablo Piñones-Arce visade vägen med två mål i första halvlek, och efter paus såg Lars Fuhre, Fredrik Torsteinbø och Erik Israelsson i tur och ordning till att utöka den grönvita ledningen till 5-0 inför 29 307 åskådare, vilket också blev slutresultatet.

 

Och det här året skulle de där förhoppningarna besannas – sex månader senare säkrade Hammarby äntligen allsvenskt avancemang. 

 

 

Bilder från inmarschen med tifot och sammandraget av matchen ser här

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS