Julkalendern: Bästa bilderna från året - lucka 4

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

I Årets julkalender väljer spelare, ledare, folk i och runt klubben – och inte minst de fotografer vi samarbetar med – en favoritbild var från säsongen som gick. Varje person får en lucka var dit de valt en bild – den starkaste upplevelsen, den mest talande bilden för 2019, eller kort och gott den snyggaste bilden från det grönvita året. Denna gång är det chefsscout Mikael Hjelmberg som berättar om sin favoritbild från sitt arbete under året.

 

Mikael Hjelmberg

 

Bilden är tagen på Tema Sport Stadium några mil öster om Accra och är en lagbild med Inter Allies akademi Cedar Stars när de står bakåtvända med mig i mitten. Tröjorna har de fått från Hammarby (OBS! Litet förtydligande, det är inte den riktiga Richard Magyar på bilden).

 

I jobbet som chefsscout reser jag väldigt mycket. Allt handlar ju om att se så många matcher och spelare som möjligt och då är det överlägset bäst att se dem live. Totalt har jag väl mellan 80 och 100 resdagar om året och just till Afrika reser jag ca 4-5 gånger varje år. I första hand till Västafrika, men även till länder där turneringar eller camper spelas.

 

Det roligaste med resorna är att träffa alla trevliga människor och att jag får se väldigt mycket fotboll. Sedan är det intensivt. De första matcherna börjar ofta tidigt på morgonen då vädret mitt på dagen i regel är väldigt varmt. Boendet är varierat men ganska normalt. Det är ingen lyx men man undviker i regel ”low budget” hotels. Det handlar om ren överlevnad …

 

Målet är så klart att hitta så bra spelare som möjligt åt Hammarby men även efter att man hittat killarna i ung ålder så handlar det mycket om att bygga relationer. Ofta i flera år, där jag besöker dem i sin hemmiljö och vi bjuder upp dem till Stockholm med jämna mellanrum för att de ska bekanta sig med Hammarby och vår verksamhet.

Joseph Aidoo var egentligen den som först bröt igenom muren. Hans resa visade vägen och Odilon var ju så klart en speciell historia också. En spelare som Hammarby jobbade nära med i flera år även om avtrycket i a-laget blev kort. Det är klart att det är häftigt att se honom spela Champions League mot PSG ett halvår efter att han mötte Varberg i cupen med oss.

Han påminner mig så klart också om min egentliga favoritbild från året. När jag och Jansson firade Odilonförsäljningen med lyxlunch – tunnbrödsrulle på Kepsgrillen. Typiskt Bajen.

 

ANNONSER

Comments

comments