ANNONS

Julkalendern: Bästa bilderna från året - lucka 6

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

I Årets julkalender väljer spelare, ledare, folk i och runt klubben – och inte minst de fotografer vi samarbetar med – en favoritbild var från säsongen som gick. Varje person får en lucka var dit de valt en bild – den starkaste upplevelsen, den mest talande bilden för 2019, eller kort och gott den snyggaste bilden från det grönvita året. Denna gång är det födelsedagsbarnet och Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen som berättar om sin favoritbild från året.

 

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

 

“På bilden firar vi min kvittering mot Dalkurd i Svenska Cupen, och det är finaste målet jag har gjort i hela min karriär. Vi låg under med 1-0 på hemmaplan, och vi tryckte på för en kvittering. Ungefär en halvtimme in i matchen får jag får bollen av Simon i högra delen av planen och det var ganska lågt från mål. Jag ville först passa men ingen var öppen, så jag tänkte att jag skjuter istället, och det gick ju bra. Man känner direkt när det blir en bra träff och bollen den fick den där perfekta bågen. Samtidigt var det ju långt till målet, så att det skulle bli mål kändes inte givet, men det var en fantastiskt känsla att se den gå in.

 

Det här var ju i början av säsongen, och vi var inte riktigt där vi ville vara. Spelet var inte lika bra som året innan, men självklart skulle vi vinna mot Dalkurd på hemmaplan. Efter min kvittering satte Mads tvåan, och i andra halvlek satte “Mujo” 3-1 på straff. Så vi vände matchen och tog oss vidare från gruppen. 

 

Vi har haft en fantastisk säsong i år och jag tycker att vi förtjänar mer än en tredjeplats. Fast på det stora hela får vi vara nöjda. Vi har spelat riktigt bra och vi slog målrekordet, och jag tror vi har vunnit många hjärtan med det sätt vi har spelat fotboll. Efter en lite sämre start på serien hängde med hela vägen in i slutet och vi har något väldigt bra att bygga vidare på, så känslan inför nästa säsong är väldigt god.”

 

Se sammandraget – med Jeppes kanon – från cupmatchen mot Dalkurd nedan.

ANNONSER

Comments

comments