Junes Barny klar för Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarby förstärker truppen med mittfältaren Junes Barny. 28-åringen, som närmast kommer från en kortare sejour i GAIS, är överens om ett avtal som löper säsongen ut med en ömsesidig option om förlängning. 

Sommarens första grönvita nyförvärv är på plats. Junes Barny ansluter till Hammarby efter att ha genomgått den obligatoriska medicinska undersökningen.

– Junes är en väldigt allround spelare och kan spela på många positioner. Han är tuff, bollsäker och modig och vi tror att han kan komplettera upp truppen på ett bra sätt inför en tuff höst, till och börja med, säger sportchef Jesper Jansson.

– När vi såg att han bröt med GAIS kände vi att det var rätt spelare för oss där vi är nu. Vi tror att även att han utvecklas en nivå med bättre spelare runtikring sig då han varit i lite mindre klubbar innan. Han är startklar och redo och vi tror inte han behöver någon större anpassningstid att smälta in i gruppen och spelet, avslutar Jesper. 

Junes Barny är uppvuxen i Helsingborg, med Påarps GIF som moderklubb innan han började spela i Helsingborgs IF som junior. Via Högaborgs BK hamnade han sedan i Ängelholm där många grönvita säkert minns honom som en giftig spets under säsongerna 2013 och 2014. Han fick sedan göra allsvensk debut i Halmstad, innan det bar av till Marocko och Difaa d’El-Jadida 2016. I januari 2018 värvades han senast hem till GAIS, men kom gemensamt överens med klubben om att bryta avtalet den 1 juli. 

Junes Barny gör sin första träning med Hammarbytruppen i dag och är spelklar till matchen mot Elfsborg nu på måndag. HTV-intervju följer under dagen. 

ANNONSER

Comments

comments