ANNONS

Junior och Aron lämnar Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Säsongen är över och det står nu klart att det inte blir någon förlängning med Junior, samt att Aron Jóhannsson också lämnar klubben.

 

Junior, som kom till Hammarby inför säsongen 2017, har ett kontrakt som löper ut vid årsskiftet, och det blir alltså ingen förlängning.

– Junior har bidragit starkt och varit en viktig spelare under sin tid i Hammarby, men han spelar på en position som kanske är den mest konkurrensutsatta i vår trupp, och han söker sig nu vidare. Junior är en av de spelare som varit längst i Hammarby i dagens trupp, och vi tackar honom för hans insatser för klubben och önskar honom all lycka i fortsättningen, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Aron Jóhannsson anslöt till klubben förra sommaren och blev efter ett trögt första halvår Hammarbys främste målskytt i år.

– När det gäller Aron skrev vi in en ömsesidig option med möjligheten att förlänga kontraktet efter denna säsong. Det var något vi från klubben ville få in i avtalet, eftersom Aron med sin skadehistorik var en högriskvärvning. Efter diskussioner med Aron tog vi gemensamt beslut att inte utnyttja optionen om förlängning. Vi önskar så klart även Aron stort lycka till, säger Jansson.

 

Därmed gjorde Aron en och en halv säsong för Hammarby, och han spelade sammanlagt 32 allsvenska matcher och gjorde 12 mål.

 

För Juniors del blev det totalt fyra säsonger i grönvitt. Han inledde sin sejour i klubben med två starka säsonger, men fick i stort sett hela 2019 spolierat av skada. Även inledningen av årets säsong präglades av skadeproblematik, men han tog sig tillbaka och det blev till slut 18 matcher i år.

 

Sammanlagt gjorde Junior 73 allsvenska matcher och tre mål för Bajen.

 

Stort tack, Junior och Aron!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS