toggle menu

Kelly Conheeney tvingas lägga av

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Under sommaren råkade Kelly Conheeney ut för en hjärnskakning, vilket drabbat henne flera gånger under karriären. Till en början blev Kelly rådd av läkare att spela med ett huvudskydd, men nu står det klart att amerikanskan tvingas avsluta sin fotbollskarriär. Fortsatt spel hade varit förenat med stora hälsomässiga risker, och beslutet togs i samråd med läkare.

 

– Otroligt tråkigt att vi blir tvungna att klara oss utan Kelly under hösten, men framför allt är det såklart jättetungt på ett personligt plan att Kelly inte får fortsätta göra det hon älskar mest och har gjort hela sitt liv – spela fotboll. Hon bidrog med väldigt mycket, både på och utanför planen, med sin glädje och energi, säger Hammarbys sportchef Johan Lager.

 

Den 27-åriga mittfältaren anlände inför säsongen från Houston Dash i den amerikanska proffsligan, och gjorde avtryck direkt i 4-2-segern mot Limhamn Bunkeflo i premiärmatchen på nyrenoverade Hammarby IP. Totalt blev det nio matcher i den grönvita tröjan, och ett mål.

 

Kelly Conheeneys egna ord om beslutet samt hälsning till alla grönvita:

 

– Jag kan knappt beskriva hur tacksam jag är över att ha varit en del av detta lag. Jag har haft mina upp- och nedgångar under min fotbollskarriär och jag kommer alltid minnas tiden i Hammarby som en av de absoluta höjdpunkterna. Det är bitterljuvt att behöva avsluta karriären på en plats som jag älskar så mycket, med lagkamrater som blivit ens familj, med en stab runtom som bryr sig om oss som människor och med supportrar som fick mig att känna mig som hemma samma sekund jag klev ut på planen, säger Kelly Conheeney.

 

– Jag känner dock att jag haft tur på ett sätt, hur ledsen jag än är, att jag fått möjlighet att lägga skorna på hyllan på en så pass speciell plats. Det finns många spelare som aldrig får den chansen. Från botten av mitt hjärta – tack till er alla. Jag är ett Hammarby-fan för livet, avslutar Kelly.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS