toggle menu

ANNONS

Klart – Veton Berisha till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 månader sedan.

Den norske landslagsanfallaren Veton Berisha har skrivit på för Hammarby, och förhandlingarna med Viking Stavanger är slutförda. Därmed blir Berisha grönvit, och hans avtal sträcker sig över fyra och ett halvt år. 28-åringen ansluter i början av nästa vecka.

– Hammarby står för en fotboll jag vill spela, säger han.

 

Hammarby har sökt förstärkning på forwardssidan, och nu är det klart – norske anfallaren Veton Berisha kommer till Bajen.

 

– Vi var i kontakt med Viking under vinterfönstret och försökte få honom till Hammarby redan då. Vi har fortsatt våra ansträngningar sedan dess, och i och med de lyckade transfers vi gjort under sommarfönstret, tillsammans med lagets utveckling, inledde vi förhandlingar med Viking igen, och till slut landade vi en överenskommelse, säger Jesper Jansson, och fortsätter:

 

– I Veton får vi en landslagsforward som bevisligen både gör mål och skapar poäng för sitt lag, och som är en ledare på och vid sidan om planen.  Vi är väldigt stolta att som klubb metodiskt har jobbat oss fram till att vara i den positionen att kunna attrahera och värva en spelare av Berishas kaliber, och han har visat en stor vilja att komma till oss och representera Hammarby.

 

Veton Berisha föddes i Egersund på Norges sydvästra kust, där också hans fotbollsbana började. Seniordebuten skedde i Viking Stavanger, och har sedan dess representerat tyska Greuther Fürth, österrikiska Rapid Wien och Brann, för att inför säsongen 2020 återvända till Viking. Förra året gjorde han hela 22 mål på 28 matcher, och i år har det blivit åtta fullträffar på elva matcher. Nu är det i Hammarby målproduktionen ska fortsätta.

 

– Jag har känt till Hammarbys intresse sedan i vintras, och klubben och Martí har varit tydliga med att de verkligen vill ha mig i laget. Det fick mig att känna att det här är något jag vill vara med på – självklart i kombination med de supportrar Hammarby har, den fotboll Hammarby spelar och staden. Det är ett fantastiskt helhetspaket, säger Veton Berisha.

 

Vad har du fått för bild av Hammarby?

– Jag pratade lite med Fredrik Torsteinbø när jag fick höra om Hammarbys intresse. ”Dra med en gång”, sa han, för han hade haft sådan bra tid i klubben. Hammarby har Skandinaviens bästa fans, och det betyder mycket att få spela inför en sådan publik eftersom det ger så mycket energi. Sedan Martí har kommit in som tränare står laget för en fotboll jag vill spela, och i de matcher jag har sett med Hammarby nu på slutet spelar de en otroligt bra fotboll.

 

Du gjorde 22 mål i ligan förra året och har ett fint målsnitt hittills i år. Det medför en hel del förväntningar. Hur ser du på det?

– Det är naturligt att det finns stora förväntningar på mig, men samtidigt sätter jag den typen av förväntningar och press på mig själv. Jag vet vad jag kan prestera, och det vill jag fortsätta med i Hammarby. Lite samma sak var det när jag kom tillbaka till Viking, det var en ganska dyr övergång och det var en stor press på att jag skulle leverera. Men som sagt, jag sätter press på mig själv, för jag vill leverera och hjälpa mitt lag att vinna fotbollsmatcher.

 

Du är uppenbarligen en målskytt, men hur skulle du beskriva dig vidare som fotbollsspelare?

– Jag skulle säga att jag är en spelare som producerar mycket i form av chanser, både mål och assist. Samtidigt är kanske en av mina starkaste sidor presspelet och jag har även blivit stark i länkspelet mellan mittfält och anfall.

 

Vad vill du uppnå i Hammarby?

– Det viktigaste för mig är förstås att laget går bra. Så först och främst att vi vinner ligan tillsammans, och att vi därigenom att vi kan kämpa om att kvalificera oss till europeiskt gruppspel. Personligen vill jag självklart göra mycket mål, och jag har som målsättning att nå toppen av skytteligan.

 

– Till sist vill jag säga att jag ser sinnessjukt mycket fram emot att få spela inför Hammarbysupportrarna. Jag har sett filmer från de senaste matcherna och stämningen på arenan är helt överlägsen jämfört med resten av Skandinavien.

 

Mer från Veton Berisha blir det när han ansluter till Hammarby.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS