ANNONS

Klots Rubin om läget i truppen

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 dagar sedan.

Det täta matchandet är en påtaglig faktor denna säsong. Det sliter på spelarna och ställer stora krav på återhämtningen. Så hur är då läget i Hammarbys herrtrupp? Det berättar Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klots Rubin här.

 

Denna säsong hör det till ovanligheterna att det är nära en vecka mellan matcherna, och ”luckan” mellan måndagens seger över Örebro och söndagens bortamöte med Helsingborg är välbehövlig, menar Mikael Klots Rubin.  

– När det bara är tre-fyra dagar mellan matcherna hinner man inte återhämta sig helt fysiskt och mentalt. Så det har varit småslitet i truppen, men sex dagar mellan matcherna, som det är nu, gör stor skillnad för återhämtningen. Dessutom har spelarna haft två dagar ledigt efter senaste matchen, vilket betyder mycket för den mentala återhämtningen när det är så intensivt matchande som det är nu, säger han.

 

Klots Rubin är övertygad om att de klubbar som har bredare trupper kommer att gynnas på sikt under årets säsong, med de matchförhållanden som råder, som dessutom ställer stora krav på klubbarnas medicinska organisationer.

Men även om det täta matchandet frestat på truppens fysiska status är det i dagsläget inte fler än två spelare på skadelistan – Richard Magyar och Paulinho. Så hur är då läget med dem?

 

– Richard har en irritation i foten som hållit honom ur spel, och han har nu fått en cortisonspruta. Det kan bli så att han får ta en spruta till, men det beror på hur han reagerar på den första. Vi hoppas så klart att det ska ge effekt så att han kan sinom tid kan konkurrera om plats i matchtruppen igen, säger Klots Rubin och fortsätter:

– När det gäller Paulinho har han en mindre muskelskada i baksida lår. Hans rehab går bra, men när han är uttagbar igen återstår att se.

 

Dessutom har långtidsskadade Loue Bayere Junior, som ju ännu inte debuterat för Hammarby, äntligen gått in i en ny fas i sin rehabilitering.

– Loue har ju genomgått en operation, och det har läkt väl efter ingreppet. Efter många timmar på motionscykel och bassängträning har han denna vecka kunnat börja löpträna, så han kan nu intensifiera sin rehabträning, avslutar Mikael Klots Rubin.

ANNONSER

Comments

comments