toggle menu

Här är de kommande U-matcherna – och så gick det för Bajen senast

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 vecka sedan.

På söndag tar sig HTFF an Motala på bortaplan med avspark 15.00, medan det på Hammarby IP vankas P19-hemmamatch mot AIK två timmar tidigare. F19 tar sig å sin sida an Älvsjö klockan 20.00 på tisdagskvällen. HTFF kommer närmast från en 1-2-förlust mot Vasalund och P19 tog en 1-0-bortaseger mot Halmstad, och i helgen föll också F19 med 3-5 borta mot BP i en U23-liknande match. I artikeln berättar respektive huvudtränare om föregående omgång.

 

 

HTFF-tränare Imad Khalili om 1-2 mot Vasalund

 

– Vi mötte ett Vasalund som ska vara ett topplag, men som startat lite sämre, så de var i väldigt poängbehov. De hade väldigt stor respekt för oss, de föll ner och spelade i stort sett 5-4-1. Vi hade mycket boll i början av matchen. Första halvtimmen gör vi jättebra, vi har en stolpträff och spelar faktiskt ganska bra fotboll. Sedan så får de en kontring och gör 0-1; vi har ett inkast högt på deras planhalva som vi tappar och så blir det kontring på det och 0-1. Minuten efter det får de frispark och helt plötsligt står det 0-2, från ingenting egentligen.

 

– Vi går in i pausen och snackar om att vi ska gå ut och vända detta. Vi gör två byten och vi får svar direkt – vi gör mål åtta minuter in i andra halvlek. Men olyckligtvis drar vi på oss ett rött kort minuten efter vårt reduceringsmål. Och då är det en ännu större uppförsbacke. Jag trodde att det skulle bli jäkligt tufft, men jag tyckte att grabbarna stod upp jäkligt bra, och vi har faktiskt något miniläge att kanske kunna göra mål. Vi spelar faktiskt bra även med en man mindre. Väldigt intressant. Men väldigt tungt att förlora på det sättet. Men så är det; bara att ta nya tag och ladda om inför Motala.

 

Här finns matchfakta och tabell, där HTFF nio omgångar in är trea, på samma poäng som kvalplatsens Sandvikens IF.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 1-0 i Halmstad

 

– En match som präglades av det dåliga underlaget. Bollen bytte ägare ofta på grund av att det var svårt att bedriva ett bra passningsspel. Vad det var för matta? Underlaget var gräs, men inte så mycket gräs. Jag tycker att vi efter 20 minuter kommer in i matchen och börjar bli lite tryggare på underlaget, vi tar över bollinnehavet och skapar två bra chanser efter hörnor; en nick i stolpen och en nick i ribban. Vi släpper också till någon kontring och vår målvakt Liam Rönnelöw får rädda ett friläge.

 

– I andra halvlek tar vi ledningen när det har gått fem minuter, efter en kombination på höger sida. Och under den sista halvtimmen är det därefter rätt kaosartat, det är utvisning för båda lagen och jag ska inte säga att domaren tappar matchen, men han agerar inte riktigt konsekvent vilket gör att det blir svårt att hitta några tydliga linjer i spelet för något av lagen. Men vi försvarar oss bra, vi anpassar oss efter rådande omständigheter och vi rider ut stormen så att vi får med oss en vinst. Som sagt, ingen match som går till historien utifrån ett fotbollsperspektiv om man tittar på ett gott passningsspel och liknande, men grabbarna gjorde ett gediget arbete och spelade vuxet när det behövdes som mest, skulle jag säga.

 

Här finns matchfakta och tabell, där Bajen nu ligger åtta efter åtta avverkade omgångar.

 

 

F19-tränare Pierre Fondin om 3-5 borta mot BP

 

– Som alltid när vi spelar mot BP förväntar vi oss tuffa matcher och denna match var inget undantag. Båda trupperna kom till start tillspetsade med spelare från respektive damlag. Vi inleder matchen med lite större bollinnehav och försöker hitta relationer mellan varandra. Trots mer boll, så flyter spelet inte riktigt, samtidigt som BP är väldigt vassa i sitt kontringsspel. Vi går in i halvtidsvila med 1-1 och är inte helt nöjda med hur matchbilden sett ut.

 

– I halvtid pratar vi lite hur vi kan förbättra våra positioner i anfallsspel, samt varnar för BPs kontringsspel. Vi startar andra halvlek där vi kommer mer rätt i positionerna, men väl i rätt positioner så har vi svårt att ha längre anfall och vända spel, vilket gör att vi för många gånger kör fast. När BP får möjlighet att fortsätta kontra med bra utdelning, så får de mer och mer kraft att orka göra det. Där blir vi rejält straffade i andra halvlek. Några goda individuella prestationer, fast som lag kan vi kräva ännu mer. Men med spelare från dam, F19 och F17 så sitter inte relationerna till varandra till 100 procent vilket man får acceptera.

 

Här finns matchfakta och tabell, där HIF återfinns på fjärde plats även om det kan bli ett hack-kliv upp vid hängmatchseger.

 

 

Kommande matcher

 

HIF – AIK
P19-Allsvenskan
Söndagen den 28 maj klockan 13.00 på Hammarby IP

 

Motala AIF – HTFF
Ettan Norra
Söndagen den 28 maj klockan 15.00 på Idrottsparken

 

HIF – Älvsjö AIK
Svenska Spel F19 Norra
Tisdagen den 30 maj klockan 20.00 på Hammarby IP

 

 

 

Foto: Sebastian Larsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS