toggle menu

Kommentarer efter krysset på Åland – "Jämnare insats än tidigare"

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 3 år sedan.

Under lördagen tog Hammarby den, med rådande väderlek, svajiga tvåtimmars-turen över till Eckerö för att träningsmatcha mot Åland United. Hör huvudtränare Pablo Piñones-Arces tankar om lagets utveckling samt målskytten Emilia Larsson om insatsen.

 

– Denna insats är den match vi presterar jämnast över 90 minuter. Tidigare har vi haft en bättre halvlek och en mindre bra halvlek. Vi har dock fortsatt perioder där vi gör enkla misstag som ställer till det för oss och dessa måste vi såklart jobba bort. Vi visste att motståndet skulle vara det bästa vi mött fram tills nu, sett till hur de organiserar sig och den tydliga spelidén de arbetar efter. Ändå hamnar vi direkt i ett par svårigheter i inledningen av matchen. När den perioden sedan är över tycker jag att vi börjar göra rätt saker och känns allt tryggare i oss själva.

 

Foto: Peter Jonsson

 

– I dag har vi alldeles för korta anfall för att skapa ett ordentligt tryck men vi skapar ändå en del chanser, speciellt i andra halvlek, som helst ska omvandlas till mål. Försvarsmässigt fick vi försvara oss lågt, vilket inte har hänt så många gånger tidigare i de andra matcherna och som jag tror var nyttigt. 

 

– Vi fortsätter utvecklas tillsammans med spelidén och vi är på rätt väg. Samarbetet mellan spelarna börjar bli bättre och laget tar även ett stort ansvar i denna utveckling.

 

Emilia Larsson, som snyggt placerade in kvitteringen efter drygt 70 spelade minuter, om insatsen:

– Jag tycker vi gör en bra match överlag! Vi hamnar lite snett in i det defensiva jobbet i första halvlek, som gör att vi får springa väldigt mycket i onödan. Vi rättar dock till det i andra halvlek då vi kommer till fler farliga chanser än vi gjort tidigare, vilket är en grej vi pratat om att vi måste utveckla.

 

Foto: Henric Wauge

 

Ganska snabbt efter att du flyttats upp på topp efter ett byte kommer målet. Berätta om det.

– Ja, jag klev upp på topp dryga kvarten in i andra, strax innan deras ledningsmål, och jag och Hashemi hittade varandra ganska snabbt. Hon vinner boll högt upp efter att ha stressat försvaret, tillsammans med Lundkvist, och jag hinner inte knappt uppfatta om det blir mål eller inte då jag får en rejäl tryckare i ryggen i samband med avslutet – men lite tur ska man ha ibland. 

 

Hur tycker du motståndet stod sig gentemot de senaste två matcherna?

– Det här var nog det bästa laget vi mött hittills! De gjorde det svårt för oss och det märktes framförallt i första halvlek. Kul att möta ett lag som vi inte alls hade lika bra koll på som tidigare. 

 

Slutligen, med senaste veckornas väderlek kanske man inte vill ta en färja i förstaläget. Hur var hemresan?

– För mig var det nog en nära döden upplevelse nästan, haha. Hela laget stod och tuggade åksjuketuggummin och båten gungade som aldrig förr. Om jag ska vara ärlig tror jag dock att “Ludde” var räddast av alla…

 

Klicka här för att se sändningen av matchen i efterhand.

 

Glöm inte att säsongskortsförsäljningen avslutas nu på fredag klockan 17 – in och lös plats på antingen sittplats eller i klacken här!

 

Foto (överst): Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments