toggle menu

ANNONS

Köp matchprogrammet mot AIK!

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

I en tid när de flesta allsvenska klubbar inte längre håller sig med ett tryckt matchprogram sticker Hammarby ut, tack vare det supporterdrivna programmet som i samband med matchen mot AIK ges ut för 217:e gången. Supportrarnas Matchprogram håller fanan högt och bjuder på 40 innehållsrika sidor inför derbyt.

 

Ur innehållet: spelarintervju med Edvin Kurtulus, bortalagssnack med AIK:s lagkapten Sebastian Larsson, supporterpanelen som funderar över vilka favoritspelare de haft genom åren, intervju med HIF FF:s ordförande Mattias Fri, historisk artikel om första allsvenska mötet mellan Hammarby och AIK på Söderstadion (seger med 3-1!), bildsvep över hjältar mot AIK, konstnären Mati Lepps gamla slutarbete från Konstfack med Bajentema, tecknaren Salta Bajen, kviss, friidrotts-pejl, supporterenkät, porträttgalleri, statistik.

 

Programmets redaktör Magnus Hagström, vill du om det är framhålla något särskilt i detta nummer?
– Som redaktör får man lite av samma roll som en fotbollstränare. Det gäller att hitta mixen som skapar framgång och man är väldigt medveten om hur viktig helheten är. Det är därför tränare ofta är obenägna att lyfta fram enskilda spelare och i stället  ger politikersvaret att “alla är lika viktiga”. I mitt fall skulle ett motsvarande svar bli “alla artiklar är läsvärda och bra” och så är det ju också. Vi släpper inte fram något som vi inte tycker håller måttet.

 

– Sen kan det ju ändå vara så att vissa inslag känns mer oväntade och roliga. Statistikblocket och laguppställningarna på baksidan är jätteviktiga för många av våra läsare men det kanske ändå inte är detta man lyfter fram i första hand.

 

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats få fram en publikation om Hammarby som förutom det rent sportsliga med aktuella spelar- och tränarintervjuer också innehåller kulturella aspekter på vår fascinerande förening. Och att vi intar ett supporterperspektiv – men att vi ändå inte glömmer att det är matchprogram  vi gör och att det innebär respekt för motståndarna.

 

Har du något specifikt exempel i just detta nummer på det du talar om? 
– Ja, om man snackar om kulturen kring Hammarby så handlar ju mycket om att värna det som är vi, och att vara medveten om att ett gediget kulturbygge byggs av engagemang genom generationerna. Det som gjordes 1915, 1954, 1970 eller 2001 påverkar och formar oss än i dag.

 

– I detta nummer berättar vi bland annat om när Bajen och AIK möttes på gamla Söderstadion för första gången i en allsvensk match. Vi har också fått tillgång till ett väldigt fint minne från konstnären Mati Lepp som hade Hammarbytema på sitt slutarbete när han gick ut Konstfack för 50 år sedan. Ni kommer att gilla hans bild utanför Hammarby IP 1972!

 

 

Supportrarnas Matchprogram #217 säljs utanför arenan under matchdag och i 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69 från fredag eftermiddag. Kan också beställas i Supportrarnas Matchprograms webshop.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS