toggle menu

ANNONS

Köp matchprogrammet mot Norrköping

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Återigen är det dags för en match med storpublik. Supportrarnas Matchprogram fortsätter sin kulturgärning genom att ge ut 40-sidigt program till mötet med IFK Norrköping. Vi frågade redaktören om vilken konfekt det bjuds på denna gång.

 

– En fin grej som jag gärna lyfter fram är att vi berättar storyn bakom dubbel-cd:n “Bajen Forever” som gavs ut 2001. Plattan var ett supporterinitiativ som syftade till att stötta Hammarby ekonomiskt, samtidigt som man ville utveckla låtskatten kring Bajen. Det blev lyckat på så många sätt, inte minst genom att Hammarby gick och vann Allsvenskan detta år, högst oväntat. Skivan blev därmed ett slags soundtrack till guldet, säger Matchprogrammets redaktör Magnus Hagström.

 

Finns någon särskild anledning till att ni berättar om plattan just nu?
Ja, så är det ju. Det har legat i pipeline ett tag att Supportrarnas Matchprogram ska ge ut låtarna på nytt, men nu på vinyl. Och nu sker det, vi har valt ut de tio som vi bäst tycker har klarat tidens tand – bland annat Kenta Gustafssons låt givetvis, det är den som gett namn åt plattan. På onsdag blir det release för plattan på restaurang Kvarnen mellan 17-20. Det är dagen innan cupfinalen mot Malmö FF och då kommer vi även att sälja det påkostade cupfinalnumret. Den som vill läsa mer om releasen hittar en artikel på Matchprogrammets hemsida.

 

Mycket på gång alltså, men kan du berätta mer det aktuella numret Hammarby-IFK Norrköping?
– Spelarintervjun är denna gång med Mads Fenger, och vi har även talat med lagets assisterande tränare Ivan Piñol som vi presenterar lite närmare. Det brukar alltid vara en historisk match i våra utgåvor och den här gången gottar vi oss ett möte mellan Bajen och Norrköping 1984 där vårt favoritlag vände 1-2 till 6-2. Det svänger om Bajen! Vi har också en liten grej om ett av de supporterlag i seriesystemet som består av dedikerade Hammarbyfans. Bondegatans Bajares FF firar 20 år i år och vi berättar om deras tillvaro i Division 6. Självklarheterna behöver jag väl inte räkna upp? Sådant som intervju med bortalaget, aktuell statistik och stående inslag som supporterpanelen?

 

Programmet finns fredagseftermiddagen på 69:ans Spel & Tobak och på matchdagen kring arenan samt på Söder. Den som vill beställa ett nummer och få det hemskickat kan gå in i Matchprogrammets webbshop.

ANNONSER

Comments

comments