toggle menu

ANNONS

Köp specialprogrammet mot MFF!

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

I samband med mötet Hammarby – Malmö FF uppmärksammar Supportrarnas Matchprogram en väldigt speciell jubilar. Mr Hammarby – Kenta Ohlsson – har nyligen fyllt 75 år och matchprogrammet hyllar honom både utanpå och i programmet.

 

– Kenta har betytt så oerhört mycket för kulturen kring Hammarby, säger programmets redaktör Magnus Hagström och fortsätter:

 

– Han personifierar klubben på flera sätt. Dels via sin karriär, som uteslutande var i Hammarby, dels det han gjort efteråt genom att ställa upp i Hammarbysammanhang och verkligen blivit “Mr Hammarby”.

 

När det gäller spelaråren stod Kenta för mycket av det man förknippar Bajen med, ett lite bohemiskt gäng som i sina bästa stunder trollband publiken med underhållande fotboll.

 

Vi ser att omslaget tillägnats Kenta. Är det andra inslag i programmet också?

 

– Ja, vi har en aktuell intervju med Kenta och på nostalgisidan berättar vi text och bild om “gubben och grabben” som ju var det begrepp man använde när Kenta som ung spelare slog igenom och serverades inlägg av Nacka Skoglund.

 

Bajen mot Malmö är ju också en viktig allsvensk match. Vi antar att programmet även har fokus på aktuell match?

 

– Ja, så klart. Spelarintervjun denna gång är med Nathaniel Adjei som alltmer tagit sig in i laget och blivit en bärande spelare. Adjei berättar fint om karriären så här långt. Vi tipsar också gärna om bortalagsintervjun där vi pratat med MFF:s tränare Henrik Rydström. Han är alltid intressant i intervjuerna. I programmet gillar vi också att lyfta det subkulturella kring Hammarby och i detta nummer recenserar vi två nyligen utgivna fanzines, Myten och Addicted. Fanzine-kulturen var livlig under 90-talet men försvann mer eller mindre med internet – kanske vi ser en renässans? Givetvis är små pappersfanzines något ganska smalt och något som kanske inte angår den stora majoriteten hammarbyare men sådana här uttryck är ändå rätt viktiga. Hammarbyismen mår bra av att det finns många röster och att engagemang ser ut på många olika sätt.

 

Matchprogrammet Hammarby-Malmö FF köper du i 69:ans Spel & Tobak samt på Söder och utanför arenan av säljarna. Det går också att beställa i Matchprogrammets webbshop. 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS