Kossounou Odilon tillbaka i träning med Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 7 månader sedan.

Den 17-årige ivorianen Kossounou Odilon är åter på plats och kommer träna med Hammarby kommande tre månaderna. Hör chefscout Mikael Hjelmberg berätta om läget samt Kossounous egna ord om framtiden nedan.  

Senast han var på plats och bekantade sig var under årets försäsong, med bland annat träningslägret i Portugal. Det här är det fjärde besöket totalt och kommande period handlar främst om att följa upp utvecklingskurvan. 

Den reslige försvararen har tidigare besökt klubben tillsammans med bland andra Abdul Halik Hudu, som blev kontrakterad i våras. Det här blir det fjärde Hammarbybesöket och han imponerade stort på många under försäsongen när han fick en hel del speltid.

Det vi gör nu är en uppföljningsprocess och han kommer vara här i tre månader. Under den tiden kommer han endast kunna träna, eftersom han varken får spela A-lagsmatcher eller för ungdomslagen. Vi känner honom väldigt väl då han har varit här tidigare och vi har även besökt honom i Abidjan under året, säger chefscout Mikael Hjelmberg.

– Förhoppningsvis kommer han åka upp hit igen i januari 2019 och då får vi se om han är en Hammarbyspelare eller inte, avslutar Hjelmberg. 

Kossounou Odilon, som kommer från akademin ASEC i Elfenbenskusten, ser fram emot kommande tiden med Bajen och har stora mål med karriären.

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka och träna med laget. Hammarby är en storklubb med många bra spelare och väldigt fina personer i och kring laget. Man kan prata om allt med alla och de ser till att ta väl hand om mig, säger Kossounou Odilon.

– Jag vet att jag måste jobba stenhårt varje dag om jag ska ha en chans att nå dit jag vill. Den stora drömmen längre fram är nog England, kanske Chelsea. Först och främst ska jag kriga om ett kontrakt här sen får vi se vad som händer, avslutar Odilon  – som fyller 18 år i januari. 

sidobannercraft
Kennedylglas2
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet-600x600- Sidobanner 1 (002)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross