toggle menu

ANNONS

Kvartsfinalen spelas 1 april - Hammarbytruppen åter i träning

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Det är nu formellt klart att kvartsfinalen i Svenska Cupen mot Trelleborg spelas den 1 april. Merparten av Hammarbys herrtrupp återupptog träningen på måndagen, efter att ha fått klartecken efter hälsotester som genomfördes på söndagen. Förberedelserna inför kvartsfinalen är alltså påbörjade, om än i lugn takt.

 

Covidutbrottet i Hammarbys herrtrupp har som bekant fått konsekvensen att kvartsfinalen mot Trelleborgs FF skjutits upp, samt att större delen av truppen suttit isolerade i minst en vecka. Men efter en period där endast de spelare som testats negativt tillåtits träna, kunde större delen av truppen delta på dagens lugna träningspass på Årsta IP.

– Vad det ser ut har vi fått stopp på smittspridningen, och merparten av truppen är ute ur sin karantän. Samtliga spelare som deltar i träning från och med nu har fått klartecken efter hälsokontrollerna vi genomförde i går. Enstaka spelare och ledare har fortfarande symptom och får avvakta ytterligare, säger Jesper Jansson.

 

Hammarby kommer att spela sin kvartsfinal mot Trelleborg den 1 april, vilket blev formellt klart på måndagen, ett speldatum Jesper Jansson välkomnar.

– Vårt fokus nu ligger på att få igång killarna i lugn takt, och inte gasa på för mycket. Efter att ha fått ställa in de gemensamma träningarna i över en vecka behöver vi tid att bygga upp oss, och därför är det välkommet att vi får en dryg vecka på oss till matchen, säger han.

 

Herrtruppen kommer nu att träna på Årsta IP istället för på Tele2 Arena veckan ut, och lagledningen har tagit fram rutiner för att minimera tiden spelarna spenderar inne i byggnaden.

Avsparkstiden för kvartsfinalen är 19.00.

 

Fotnot: Vad gäller karantänstiden har Hammarbys lagledning följt FHM:s riktlinjer – alltså har minst sju dagars karantän för de som konstaterats smittade av covid, varav minst två symptomfria dygn. Karantänen har alltså i samtliga fall på gått i minst sju dagar.

 

Foto: Bildbyrån (arkiv)

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS