toggle menu

ANNONS

Landslag: Astrit möter Sverige – här är alla uttagna

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

På herrsidan är det som bekant landslagsuppehåll innan Allsvenskan för Hammarbys del drar igång igen den 17 oktober, och på lördagen ställs Astrit Selmani mot Sverige på Friends Arena. Här är också en genomgång av uppgifterna som väntar för de av Bajens ungdomsspelare på pojksidan som drar på sig landslagströjan.

 

A-landslag: Astrit Selmani har som bekant funnits med vid flera landslagssamlingar med Kosovo under året, men ännu inte noterats för sin första A-landskamp. På lördagen ställs kosovanerna mot Sverige på Friends Arena när EM-kvalspelet går vidare, med avspark 18.00 i C More och Tv4. Hammarbys anfallare är återigen uttagen, och visst vore det något med en debut på ”hemmaplan”. På tisdag tar Kosovo emot Georgien i Pristina. Uttagen till kvalspel var även Jón Gudni Fjóluson, men han har ju tvingats lämna återbud på grund av sin knäskada.

 

U21-landslag: Offensiva sommarförvärvet Aljoša Matko är i vanlig ordning med i det slovenska U21-landslaget, som han efter 43 pojklandskamper till dags dato representerat vid tio tillfällen med fyra baljor som facit. I kväll väntar en intressant uppgift i EM-kvalspelet då England står för motståndet på Stadion Z’dežele, NK Celjes hemmaarena. På måndagskvällen står Albanien borta på programmet för Aljoša.

 

P18-landslag: Sverige spelar dubbellandskamp mot Irland i spanska Marbella, 8 och 11 oktober. Matcherna är ett led i förberedelserna inför EM-kvalspelet som påbörjas följande månad, där England, Schweiz och Andorra står för motståndet. Med i truppen finns mittfältaren Williot Swedberg, en av två underåriga bland de 22 uttagna, och anfallaren Jusef Erabi.

 

Markus Karlsson (Foto: Anders Ögren)

 

P17-landslag: Här väntar trenationsturnering i Österrike, där värdnationen tar emot i dag 16.00 på Hofmaninger Stadion i Bad Wimsbach-Neydharting. Matchen sänds gratis på denna länk. På lördag samma tid ställs Sverige sedan mot Nederländerna. Förbundskaptenen Viktor Eriksson har tagit ut en helt ny trupp, och med finns Bajen-försvararen Markus Karlsson. Dessutom är pojkakademins Gustav Scheutz målvaktstränare i truppen.

 

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments