toggle menu

ANNONS

Landslagsdebut för Selmani – så gick det för Bajenspelarna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 veckor sedan.

Hammarbys anfallare Astrit Selmani hade varit med vid flertalet landslagssamlingar med Kosovo under året, men delvis på grund av skavanker har debuten låtit vänta på sig. 44 213 på Friends Arena fick i lördags se Astrit äntra Friends Arenas matta i 70:e minuten. Sverige vann som bekant matchen med 3-0. I går blev det ett nytt inhopp och hemmadebut, men 1-2-förlust mot Georgien. I artikeln tittar vi på hur det gått för Bajens pojk- och ungdomslandslagsspelare på senare tid.

 

Aljoša Matko (Bildbyrån)

 

U21-landslag: Offensive slovenen Aljoša Matko är bofast i sitt U21-landslag, som inlett EM-kvalspelet ojämnt. Efter 1-0-seger i Andorra har England och Albanien stått på programmet under det nu avslutade uppehållet. Matko spelade hela matchen mot engelsmännen, som tidigt gick ifrån till 0-2. Slovenien lyckades dock hämta upp till ett meriterande 2-2-resultat genom två hörnmål i andra halvlek. Även i albanska Elbasan hamnade Slovenien i tvåmålsunderläge, men i andra akten, och den här gången stod sig siffrorna. Matko byttes ut med kvarten kvar att spela.

 

Jusef Erabi (Bildbyrån)

 

P18-landslag: Jusef Erabi och Williot Swedberg fanns båda med till dubbellandskampen, och bägge spelade från start i matcherna som arrangerades i Marbella. 2-2 och 1-1 får ses som fall framåt jämfört med de båda 0-3-förlusterna i Finland i början av september, och den här gången stördes inte matchplanerna av röda blågula kort. I första mötet med irländarna var Sverige efter två försvarsmisstag i 0-2-underläge när första halvlek gick mot sitt slut, men då sköt Erabi på en arm och straffen tog hans lag tillbaka in i matchen som sedan slutade 2-2 (höjdpunkter och mer läsning finns på denna länk).

 

Williot Swedberg (Bildbyrån)

 

Även i returen blev det alltså kryss, och den här gången tog sig Erabi in i målprotokollet då han förpassade sitt avslut i nättaket, efter flertalet returer i den irländska boxen (höjdpunkter och referat finns här). Härnäst väntar EM-kvalspel på hemmaplan. Sverige ställs då mot Schweiz, Andorra och England.

 

Markus Karlsson (Anders Ögren)

 

P17-landslag: Sverige föll i båda matcherna, i trenationsturneringen i Österrike. Värdnationen vann med 4-1 och Nederländerna med 1-0. Hammarbys försvarare Markus Karlsson byttes in i 72:a minuten mot Österrike (på denna länk finns höjdpunkter), och spelade sedan hela matchen mot holländarna (sammandrag finns här). Staben förföll mer nöjd med prestationerna än resultaten i Bad Wimsbach-Neydharting. I november är det P17-killarnas tur att möta Irland i en dubbellandskamp.

 

Matteo Pérez Winlöf (Bildbyrån)

 

P16-landslag: Sveriges P16-killar reste häromveckan till Lettland för EM-kvalspel. Någon match mot värdnationen blev det emellertid inte, då deras trupp drabbades av flertalet covidfall. Av blev däremot kvalmötena med Litauen och Tjeckien. Balterna skåpades ut med hela 8-0, i en match där Hammarbys vänsterback Matteo Pérez Winlöf startade och i början av andra halvlek byttes ut ihop med två lagkamrater (läs mer och se höjdpunkter här).

 

Desto mer tuggmotstånd blev det som väntat mot tjeckerna. Här byttes Pérez Winlöf in med dryga 20 minuter kvar, vid 1-2-underläge. Kvalspelet slutade dock i dur efter blågul straffkvittering i 95:e (läs mer och se höjdpunkter här). Eller, slutade och slutade… Lettland har fortfarande chansen att snuva Sverige på andraplatsen vid seger i de båda uppskjutna matcherna mot blågult och mot litauerna, men det är oklart när dessa drabbningar kan gå av stapeln. Istället ligger en trenationsturnering i skånska Hörby i slutet av oktober närmast till hands för P16-landslaget, som då tar sig an Belgien och Danmark.

 

Liam Mahachai Källman (Bildbyrån)

 

P15-landslag: Hammarbys anfallare Jayson Ezeb och högerförsvararen Liam Mahachai Källman fanns med i den första matchtruppen för spelare födda 2006, när Sverige tog sig an Norge på Tjörn och i Brastad. Första matchen i Bohuslän blev en motig historia för det nya gänget, som låg under med 0-3 i paus och dessutom drog på sig en utvisning tidigt i andra halvlek. Mahachai Källman byttes ut i 57:e medan Ezeb äntrade planen i 67:e. Förlustsiffrorna skrevs till hela 0-6 (referat finns här och repris av hela matchen finns här).

 

Jayson Ezeb (Bildbyrån)

 

Då var det kanske inte mycket som talade för en seger två dagar senare – men Sverige repade mod trots nytt tidigt underläge och vände till 2-1-vinst. Ezeb byttes här in med knappa halvtimmen kvar medan Mahachai Källman fick 20 minuter plus tillägg på sig (klicka här för mer läsning och här för att se reprisen). 

 

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments