ANNONS

Landslagsdebuten avklarad för Darijan - inblandad i segermålet

Av Love Gustafsson, Publicerat för 8 månader sedan.

Darijan Bojanic spelade hela matchen i Sveriges första match under den pågående januariturnén i Qatar. Det blev en 1-0-seger över Igor Armas Moldavien, ett mål som föll i den första halvleken – och som Darijan i högsta grad var delaktig i. I slutskedet av matchen byttes även Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic in, och det blir troligtvis betydlig mer speltid för dem i nästa match.

 

När Sverige ställde upp för den första av två landskamper under januariturnén återfanns Darijan Bojanic på det centrala mittfältet. Det blev 90 minuter direkt och en insats som förbundskapten Janne Andersson berömde efter matchen, och Darijan själv är hyfsat nöjd .
– Jag gör väl en godkänd insats, men jag kände mig seg i benen i slutet av andra, fast jag är glad att jag fick göra 90 minuter. Framför allt var det jäkligt kul, och ännu roligare att vi vann matchen, säger han.

 

Matchens enda mål kom en dryg halvtimme in i matchen, efter att Darijan hittat Elfsborgs Jesper Karlsson med en precis djupledspassnings in i straffområdets vänstra del. Karlsson spelade i sin tur efter en fin prestation in till Jordan Larsson framför mål som kunde stöta in bollen.
– Vi hade ett fint kombinationsspel på vänsterkanten, en sida jag tyckte att vi kunde ha utnyttjat mer. Det var kul att få vara involverad i målet, säger Darijan.

 

Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic hoppade in i den 78:e minuten, medan Simon Sandberg blev kvar på avbytarbänken matchen igenom. Janne Andersson har dock aviserat att det blir “en helt annan elva” i matchen mot Kosovo på söndag, så chanserna för trion att få ordentligt med speltid är goda.

 

En annan spelare som gjorde 90 minuter var Moldaviens Igor Armas, mittbacken som spelade för Hammarby 2009.

ANNONSER

Comments

comments