Lidberg kliver tillbaka – Mian kommer in

Av Love Gustafsson, Publicerat för 5 månader sedan.

Jimmy Lidberg, som under de två gångna säsongerna varit Hammarbys fystränare, har tackat nej till en förlängning av kontraktet för att istället kunna jobba heltid med sina egna företag. In i Hammarbys ledarteam kommer istället Janne Mian som resurstränare med inriktning på fys och individuell träning.

 

Det blir alltså en förändring i Hammarbys tränarteam till årets säsong eftersom Jimmy Lidberg valt att tacka nej till en förlängning som fystränare.

– Jimmy känner att han behöver ta en paus för att fokusera helt på sina egna företag, vilket vi förstås har förståelse för även om det känns tråkigt. Han har kommit in bra i gruppen med en stark vinnarmentalitet och nya tankar inom fotbollen, säger Jesper Jansson.

 

Jimmy Lidberg kommer under en övergångsperiod finnas kvar i ledarstaben på konsultbasis tillsammans med Janne Mian, som därmed återvänder till Hammarby. Janne Mian får rollen som resurstränare med fokus på fysträning och individuell träning.

– Janne har ett väldigt brett kunnande inom fotbollen. Han är fysioterapeut i grunden, och har jobbat både som fystränare och som fotbollstränare. Med det får han hos oss en roll såväl i det medicinska teamet, som i tränarteamet. Dessutom har han varit i Hammarby förut och kan kulturen här, säger Jesper Jansson.

 

För Jimmy Lidberg var det här inget enkelt beslut.

– Det har varit otroligt inspirerande att jobba här och vi har startat en resa som bara är i sin linda, så det svider att tacka nej till en förlängning. Men jag driver två e-handelsbutiker inom hälsokostbranschen och jag känner att det just nu är ohållbart att kombinera det med fystränarrollen. Så jag kommer att trappa ner fram till mitten av februari. Sedan får vi se, jag stänger inte alls dörren för jag brinner verkligen för det här, så vi får se vad framtiden har att utvisa, säger Jimmy.

 

Janne Mian jobbade som fystränare i Hammarby 2007-2010, och har sedan dess haft flera tränaruppdrag i Elfsborg – som assisterande tränare, huvudtränare och nu senast som U19-tränare.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby, som har gjort en fin resa och etablerat sig som ett topplag i Allsvenskan. Nu kommer jag att jobba med fysen, till en början tillsammans med Jimmy, och jag kommer att vara ett bollplank till tränarna kring fysen, jobba med individuell träning, hjälpa till med behandling av spelare och bistå i utvecklandet av rehaborganisationen. Det är en väldigt spännande roll, och först och främst ska jag nu lära känna spelarna och se vilka behov de har, säger Janne Mian.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS