20 augusti 2023

Logiskt mållöst i Småland

Vid ett par tillfällen väcktes åskådaren ur dvalan och då var det Hammarby som ville något på planen, men lägena för att bryta dödläget var lätträknade och 0-0 högst rimligt, i detta mittenmöte. Behållningen blev istället försvarslinjen som höll ihop väl trots förändringar, såväl inför som under matchen.

Efter att Nathaniel Adjei och Markus Karlsson förhindrats av avstängning och känning, så behövde det laboreras med fembackslinjen. Där tog Simon Strand ett kliv in bredvid Mads Fenger och Edvin Kurtulus, medan Joel Nilsson och Anton Kralj huserade till höger respektive vänster. De ställdes bland annat mot Melker Hallberg, som ju hade en kortare lånesejour i Bajen på Lars Sætras tid. Den något invecklade inmarschlåten hörde man inte mycket av då det grönvita följet styrde och ställde på läktarplats, medan en övertänd speaker gav igen genom att formligen vråla hemmauppställningen.

Desto stillsammare blev det sedan på planen sedan Adi Nalić… ptja, tagit hand om avsparken. För sparkade igång matchen, det gjorde varken han eller någon annan, i denna inledande halvlek. Adi var involverad enda gången det hettade till en smula i offensiv box. Först ordnade han den första av tre raka hörnor, där det vid första serven – efter kryptiskt teckenspråk från Kraljs och Nahir Besaras sida – uppstod en oreda som gav såväl Fredrik Hammar som Nalić själv lägen för näravslut som täcktes. Den formstarke anfallaren svarade också för en fin aktion framemot paus, med passning till överlappande Kralj följt av ett inlägg som sånär satte Jusef Erabi i solokvist-läge framför mål. Enda avslutet på mål var just inget avslut, utan ett missriktat inlägg från hemmayttern Simon Skrabb som Oliver Dovin tippade över.

Andra halvlek såg inledningsvis inte ut att bli samma slags sömnpiller. Hammarby hade omgående en annan ambition att sätta fart på bollen och tre minuter in gjorde Nilsson just det, då han fann Besara centralt. Nalić tog vid och serverade Kralj som fri med Ricardo Friedrich bara skulle placera dit ledningsmålet. Då gjorde han som otaliga grönvita denna sena eftermiddag – halkade. Knappa minuten därpå hade Anton kunnat revanschera sig i nästa samarbete med Adi, vilket gav skottläge för Nahir, som dock fick se en rödvit försvarare komma i vägen.

Tio minuter in i halvleken stördes rytmen påtagligt. Kurtulus, som varit tveksam till spel hela vägen fram till matchstart, tvingades utgå. Efter behandling på planen kom debuterande Marc Linares in, som mittback till vänster om Fenger. Spanjoren löste uppgiften väl och stod för en trygg första matchinsats; stiltjen som åter följde hade mer med avbrottet som sådant att göra. Utöver att Nalić efter en riktigt lång central bolltransport tvingade fram en skaplig räddning i 62:a, och att Besara med kvarten kvar fick på ett vasst direktskott tätt utanför efter fint förarbete av inbytte August Mikkelsen och Loret Sadiku, så hände sannerligen inte mycket åt något håll.

8378 fick åtminstone se Bajen gå för ett avgörande i slutskedet medan formsvaga KFF mest ville trasa sönder tillställningen och säkra 0-0. Den tydligaste möjligheten ordnade inhoppande Viktor Djukanović med knappa tio kvar av ordinarie tid, då han fixade fram ett praktläge för frispark. Besara fick dock inte bollen förbi muren. Där visade nämligen Arash Motaraghebjafarpour att han inte bara har ett namn som tvingade Dalkurd att ge ytterbacken ett högt tröjnummer – för att inte sabba grafiken då truppen skulle publiceras i sociala medier – utan även spänst från stillastående. Sex tilläggsminuter bjöds, men HIF kom inte närmre att skrämma bort detta tjoflöjt-bortaspöke än ett par Djukanović-försök att vinkla dit bollen.

Nu väntar ytterligare två matcher på resande fot – boka resa med Bajen Fans till Hudiksvall och Hällevik på denna länk!

Foto: Bildbyrån

Nyheter