Ludvig Axelsson ny assisterande tränare för damerna

Av Redaktionen, Publicerat för 10 månader sedan.

Efter att Jackie Bachteler lämnade Bajen för huvudtränaruppdrag i Spanien i juni står det nu klart att Ludvig Axelsson, som varit naprapat till laget under 2019, tar över som assisterande tränare. – Vi visste redan när vi tog in ”Ludde” inför året att han både hade potential och kompetens till att kunna axla två funktioner, säger Johan Lager.

 

Ludvig klev in som naprapat för damerna inför årets säsong och har dessförinnan haft samma roll för herrarna. Han har en karriär bakom sig som både spelare (Kalmar FF) samt tränare och naprapat för Hammarbys bredd- respektive akademiverksamhet. Innan årets säsong kände nog flera igen honom från sidlinjen i samband med herrarnas träningar och matcher där han ingått i det medicinska teamet. 

 

– Självklart var det tråkigt att vi tappade Jackie, men är samtidigt glad för hennes skull och den möjlighet som dök upp. Vi visste redan när vi tog in ”Ludde” inför året att han både hade potential och kompetens till att kunna axla två funktioner. Han var varit med ett tag nu, både inom ungdomssektionen i klubben men även med jobbet kring herrarna, och är väldigt omtyckt av både spelare och ledare, säger Johan Lager.

 

”Ludde” själv om nya rollen:

– Givetvis känns det väldigt glädjande att bli tilldelad den här rollen, även om jag under året redan varit med en hel del bakgrunden och assisterat Isak och Jackie med både periodisering och matchanalyser, säger Ludvig, som ser framemot stundande höstsäsong:

 

– Vi går en intressant höst till mötes, där vi ser enorma möjligheter. Det viktigaste är att vi jobbar i nuet och ser till att varje träningspass blir så bra som möjligt för att optimera våra matchprestationer samt vara extremt noggranna vecka ut och vecka in. Vi besitter en ung och talangfull trupp och tar hela tiden steg i processen att bli ännu bättre och således öka våra chanser att vinna fler fotbollsmatcher. 

 

Avtalet gäller säsongen ut. I och med ändringen i staben innebär det att fysioterapeut Mikaela Johansson får utökat medicinskt ansvar.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments