Mads Fenger klar för Bajen – ansluter i juli

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 år sedan.

Mads Fenger skrev i dag på ett treårskontrakt med Hammarby. Mittbacken från Randers FC ansluter till truppen den 1 juli, och blir spelklar i tävlingsmatcher när det svenska övergångsfönstret öppnar den 15 juli. Den danske 26-åringen har representerat U21-landslaget och bär kaptensbindeln i Randers, för närvarande fyra i Superligaen. – Mads har alla förutsättningar att bli en riktig general i backlinjen, säger sportchef Mats Jingblad.

 

Fenger kom till Randers från Århus-klubben IK Skovbakken som 17-åring 2007, och två år senare skrev han på sitt första A-lagskontrakt med Randers FC. Mittbacken, som gjort 15 U21-landskamper för Danmark (samt en U20-match och 15 framträdanden på U19-nivå), stannade hos ”De blå heste” trots nedflyttningen säsongen 2010/11, och Randers sejour i andraligan blev bara ettårig.

 

Sammantaget har Fenger representerat RFC i 253 A-lagsmatcher, fördelat på 186 i Superligaen, 25 i andraligan, 21 i den inhemska cupen och 21 även i Europa League-kval. Med det har han klubbrekordet för antalet A-framträdanden för det blåvita gänget från Østjylland, men nu väntar alltså spel i Bajen från sommaren, när hans nuvarande kontrakt löper ut.

 

Hammarby Fotbolls sportchef Mats Jingblad:
– Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Mads från och med sommaren. Han är en erkänt väldigt, väldigt duktig mittback med sin styrka och sitt passningsspel. Mads har alla förutsättningar att bli en riktig general i backlinjen.

 

Hammarby Fotbolls huvudtränare Jakob Michelsen:
– Jag är väldigt glad över den här värvningen. Han är en stor profil som gjort det väldigt bra i Danmark. Han är i en bra ålder, har varit kapten i Randers och är en bollskicklig spelare såväl som en naturlig ledare. Jag är mycket belåten över att han valde Hammarby och att vara med på den här resan. Det är ett långsiktigt projekt och jag hoppas Mads kan hjälpa oss att nå våra mål.

 

Mads Fenger:
– Jag ser fram emot att komma till Sverige och testa något nytt. Framför allt att få spela inför de fantastiska åskådarna som ni har.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS