toggle menu

Magnus Bodsgård ny chef för flickakademin

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby Fotboll organiserar om inom verksamheten och har nu anställt en ny chef för vår flickakademi. Magnus Österberg, som ansvarat för verksamheten inom flickakademin sedan hösten 2021, tar nu klivet över till HTFF A-lag fullt ut och från och med 10 augusti blir Magnus Bodsgård ny chef över flickakademin.
 

 
Hammarby Fotbolls flickakademi startades under 2017 och har sedan dess vuxit till att ha lag från 10 års ålder upp till 19 år. Klubbens ambitioner med flickakademin är att skapa en av Nordens främsta verksamheter för tjejer vars dröm är att bli professionell fotbollsspelare.
 

 
Magnus Bodsgård blir alltså ny chef över verksamheten och börjar sin anställning den 10 augusti.
 

 
Magnus kommer från cirka 9 år som verksam inom IFK Lidingö FK där han nu lämnar rollen som sportchef över deras herrlag (div. 2) och damlag (div. 1), P19 och P17 Allsvenskan samt F17-lag. Innan det har han varit ansvarig för hela Lidingös akademiverksamhet för pojkar och flickor upp till 19 år. Därtill har Magnus en gedigen tränarbakgrund för både dam- och herrlag såväl som tränare för diverse distriktslag.
 

 
– I Magnus får vi en otroligt ambitiös, ödmjuk och lyhörd person och fotbollsledare som på ett väldokumenterat sätt jobbat fram en tydlig arbetsmetodik i Lidingö och på så sätt byggt en stabil och framgångsrik verksamhet där, säger Markus Nilsson, tf. Föreningschef Hammarby IF FF.
 

 
– Att Magnus haft ena foten på plan i sina olika roller som tränare samtidigt som andra foten jobbat vid sidan av plan med organisationsutveckling gör att han blir den perfekta pusselbiten för vår flickakademi. Vi hälsar Magnus varmt välkommen till världens finaste fotbollsförening och ser framemot nya framgångar för våra lag, avslutar Nilsson.
 

 
– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja arbeta för Hammarby IF som redan har kommit en bra bit med sin flickakademi. Samtidigt finns det mycket att göra för att utvecklas till den verksamhet som är målbilden vilket såklart är inspirerande men också kommer att innebära hårt jobb. Jag ser också fram emot att inom kort träffa alla tränare, ledare och spelare samt nya kollegor, säger Magnus Bodsgård.

 

Varmt välkommen till Bajen!

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS